Reklama
Delikátní polévka z rajčat
Fotogalerie:

Delikátní polévka z rajčat

Jiřina Blažejová

Žlutice
Dokonalá chuť tě jistě nadchne.
Jiřina Blažejová, Žlutice

Ingredience

  • 500 g rajčata
  • 1 svazek cibule s natí
  • 50 g máslo
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 ks bobkový list
  • cukr dle chuti
  • 1 stroužek česnek
  • šlehačka podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Rajčata ponoříme na chvilku do vroucí vody. Pak je oloupeme a pokrájíme. Nakrájenou cibulku osmahneme na másle, přidáme rajčata, česnek a koření a cukr. Zalijeme vodou, osolíme, povaříme a rozmixujeme.
  2. Před podáváním můžeme polévku ještě zjemnit trochou šlehačky. Je velice chutná i za studena.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát s tuňákem a vejci

Salát s tuňákem a vejci

Chuťově i barevně je skvěle zkombinovaný. Dita Kačírková, Praha
Zdravě a chutně /05.04.17
Krůtí stehna na medu

Krůtí stehna na medu

Lahodná dietní pochoutka pro žhavé letní večery.
Martin Badjuic, Mladá Boleslav
...
Zdravě a chutně /09.11.09
Salát s tuňákem, zeleninou a sýrem

Salát s tuňákem, zeleninou a sýrem

Rychlé a zdravé jídlo. U nás velmi oblíbené.

Kristýna Hoferová, Zubří

...
Zdravě a chutně /11.07.16
Tarator k osvěžení

Tarator k osvěžení

Studená polévka je lahůdka pro horké dny.
Helena Hladíková, Kladruby
Zdravě a chutně /08.12.08
Karotka glazovaná v sójové omáčce

Karotka glazovaná v sójové omáčce

Posypeme petrželkou.

Dana Průchová, Mělník

Zdravě a chutně /08.08.16
Netradiční okurkový salát

Netradiční okurkový salát

Okurkový salát‚ jak ho určitě neznáš!
Zuzana Prokůpková, Hradec Králové
Zdravě a chutně /18.07.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu