Dozdobíme čerstvou bazalkou.
Jitka Krymová, Ústí nad Labem
Ingredience
- 2 jarní cibulka
- trocha olivového oleje
- 1 hrnek červená čočka
- 2 hrnky voda
- dle chuti bazalka a sůl
- 1 zelená paprika
- 2 rajčata
- 2 kuřecí řízky
- trocha grilovacího koření
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Bílou část jarních cibulek nakrájíme na malé kostičky, lehce orestujeme na olivovém oleji, přidáme čočku, zalijeme vodou, přidáme trochu sušené bazalky a osolíme. Od doby varu vaříme asi 8 minut (ne víc, aby nevznikla kaše). Zbylou vodu slijeme.
-
Na oleji orestujeme zbytek cibulek, papriku a rajčata. Smícháme s čočkou.
-
Kuřecí řízky posypeme grilovacím kořením, na olivovém oleji z obou stran orestujeme a podáváme k čočce.