Reklama
Čočka s kuřecím plátkem
Fotogalerie:

Čočka s kuřecím plátkem

Jitka Krymová

Ústí nad Labem

Dozdobíme čerstvou bazalkou.

Jitka Krymová, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 2 jarní cibulka
  • trocha olivového oleje
  • 1 hrnek červená čočka
  • 2 hrnky voda
  • dle chuti bazalka a sůl
  • 1 zelená paprika
  • 2 rajčata
  • 2 kuřecí řízky
  • trocha grilovacího koření

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Bílou část jarních cibulek nakrájíme na malé kostičky, lehce orestujeme na olivovém oleji, přidáme čočku, zalijeme vodou, přidáme trochu sušené bazalky a osolíme. Od doby varu vaříme asi 8 minut (ne víc, aby nevznikla kaše). Zbylou vodu slijeme.

  2. Na oleji orestujeme zbytek cibulek, papriku a rajčata. Smícháme s čočkou.

  3. Kuřecí řízky posypeme grilovacím kořením, na olivovém oleji z obou stran orestujeme a podáváme k čočce.

Pošli recept! 3/2013 (4.2.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zdravá zelňačka s tofu

Zdravá zelňačka s tofu

I česká klasika si zaslouží obměňovat v duchu moderního životního stylu. ...
Zdravě a chutně /18.08.08
Zeleninový aspik

Zeleninový aspik

Dlouho jsem měla k dobrotám v aspiku nedůvěru. Nelákaly mě ani tlačenky, ani ...
Zdravě a chutně /05.01.09
Pečená dýně s brambory

Pečená dýně s brambory

Vyhoví všem dietním zásadam. Je to navíc rychlé a chutné jídlo.

Lenka Bukáčková, ...

Zdravě a chutně /24.08.14
Roláda  pro celiaky

Roláda pro celiaky

Nepečený zákusek potěší i lidi, kteří trpí nesnášenlivostí laktózy.
Jana ...
Zdravě a chutně /18.05.11
Jarní zelený hummus

Jarní zelený hummus

Je hned hotový a má zajímavou barvu.

Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /12.09.12
Tarhoňa

Tarhoňa

Zkus toto jednoduché bezmasé jídlo!
Ladislav Vesecký, Zlaté Hory
Zdravě a chutně /09.04.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu