Reklama
Cizrna na zelenině
Fotogalerie:

Cizrna na zelenině

Tereza Mrowiecová

Karviná
Jestli máš rád pikantní jídlo, přidej česnek.
Tereza Mrowiecová, Karviná

Ingredience

  • 150 g cizrna
  • 1 cibule
  • 2 lžíce olej olivový
  • 2 paprika žlutá
  • 2 rajčata
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1/2 lžičky kari
  • 1 lžička mouka hladká

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Propláchnutou cizrnu přes noc namočíme, druhý den uvaříme doměkka (asi 35–40 minut), scedíme a odložíme stranou.
  2. Cibuli nakrájíme najemno, osmažíme dozlatova na 2 lžících oleje, přidáme nakrájené papriky a rajčata a dusíme do změknutí. Osolíme‚ opepříme‚ přidáme kari a vsypeme uvařenou cizrnu. Promícháme a necháme chvilku vařit.
  3. Mouku nebo škrob rozděláme ve vodě‚ vlijeme do cizrny a zamícháme. Ještě chvilku provaříme. Podáváme s pečivem.

Pošli recept! 6/2010 (12.5.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Angreštový pohár

Angreštový pohár

Robert Stach, Písek
Zdravě a chutně /26.07.18
Čočka s kuřecím plátkem

Čočka s kuřecím plátkem

Dozdobíme čerstvou bazalkou.

Jitka Krymová, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /01.09.14
Dietní kuřecí rizoto s mrkví

Dietní kuřecí rizoto s mrkví

Nemocného toto jídlo posílí, a navíc si opravdu pochutná.
Hana Kupková, Ostrava ...
Zdravě a chutně /05.08.09
Kaše z chia semínek s povidly

Kaše z chia semínek s povidly

Vhodné i pro sportovce a diabetiky

Podle receptu Barbory Krásnové z Prahy

Zdravě a chutně /24.03.18
Rychlý salát se slaninou

Rychlý salát se slaninou

Vynikající odpolední svačinka nebo lehká večeře.

Šárka Medáčková, Děčín

Zdravě a chutně /04.06.14
Makový koláč

Makový koláč

Zdravá buchta, ideální na svačinku.
Lucie Blahová, Slavičín
Zdravě a chutně /27.12.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu