Reklama
Cibulový koláč s jablky
Fotogalerie:

Cibulový koláč s jablky

Lenka Niezgodová

Ostrava
Jednoduchý oběd‚ který je dobrý jak čerstvý‚ tak i den odležený.
Lenka Niezgodová, Ostrava

Ingredience

  • Těsto
  • 180 g máslo
  • 300 g mouka bezlepková
  • 1 lžička sůl
  • 4 lžíce voda studená
  • Náplň
  • 250 g cibule
  • 200 g jablka
  • 350 g brambory
  • 50 ml šlehačka
  • 1 vejce
  • 1 lžička sůl

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Z hladké mouky‚ tuku‚ soli a vody připravíme těsto‚ které důkladně zpracujeme a necháme alespoň 30 minut odležet v ledničce.
  2. Jablka‚ brambory i cibuli omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenká kolečka.
  3. Těsto vyválíme do namazaného pekáčku nebo na menší plech. Poklademe vrstvou brambor‚ jablek a cibule ve dvou vrstvách. Šlehačku rozmícháme se solí a vejcem a přelijeme jí vrstvy koláče.

    TIP: Pokud máme plech malý a těsto nám zbude‚ můžeme jím před pečením přikrýt hotový koláč.

Pošli recept! - Speciál - Dietně a chutně (28.7.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mrkvová pomazánka

Mrkvová pomazánka

Pomazánky milují moje děti ke svačině. Lenka Křenková, Most
Zdravě a chutně /22.10.09
Polévka ze štiky

Polévka ze štiky

Voní kořením ...
Bohumil Hynek, Praha
Zdravě a chutně /07.11.08
Třešňové želé

Třešňové želé

Želatina je zdravá a dá se s ní dobře kouzlit.

Jana Hlavičková, Tábor

Zdravě a chutně /01.08.16
Čekankový salát

Čekankový salát

Kombinace čekanky s ovocem je osvěžující.

Eliška Moravcová, 13 let, Dobříš

...
Zdravě a chutně /18.07.16
Motýlci s krůtími kousky

Motýlci s krůtími kousky

Velice chutný pokrm. Doporučuji zejména těm, kteří se snaží jíst zdravě a udržet si ...

Zdravě a chutně /07.03.12
Mexický salát s koriandrem

Mexický salát s koriandrem

Čerstvé bylinky se šťávou z limetky jsou opravdu fantastická kombinace.

Leona ...

Zdravě a chutně /05.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu