Ingredience
- Těsto
- 180 g máslo
- 300 g mouka bezlepková
- 1 lžička sůl
- 4 lžíce voda studená
- Náplň
- 250 g cibule
- 200 g jablka
- 350 g brambory
- 50 ml šlehačka
- 1 vejce
- 1 lžička sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z hladké mouky‚ tuku‚ soli a vody připravíme těsto‚ které důkladně zpracujeme a necháme alespoň 30 minut odležet v ledničce.
-
Jablka‚ brambory i cibuli omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenká kolečka.
-
Těsto vyválíme do namazaného pekáčku nebo na menší plech. Poklademe vrstvou brambor‚ jablek a cibule ve dvou vrstvách. Šlehačku rozmícháme se solí a vejcem a přelijeme jí vrstvy koláče.
TIP: Pokud máme plech malý a těsto nám zbude‚ můžeme jím před pečením přikrýt hotový koláč.