Reklama
Chleba z jemných vloček
Fotogalerie:

Chleba z jemných vloček

Bohumil Heneberk

Mikulášovice
Je příjemně vláčný a plný zdravé vlákniny.
Bohumil Heneberk, Mikulášovice

Ingredience

  • 500 g vločky ovesné
  • 100 g mouka celozrnná hladká
  • 1 sáček droždí
  • dle chuti sůl
  • 350 ml voda

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Pokud máme domácí pekárnu, je příprava chleba samozřejmě mnohem snadnější. Suroviny do ní nasypeme‚ nastavíme základní program a necháme upéct.
  2. Jinak zaděláme klasickým způsobem kvásek, vypracujeme těsto a necháme je vykynout. Chleba můžeme upéct v troubě nebo ve formě na biskupský chlebíček. Formu nevymazáváme, ale vyložíme pečicím papírem. Chleba pečeme v předehřáté troubě při 180 °C zhruba 50 minut.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Letní těstoviny s hráškem

Letní těstoviny s hráškem

Jestliže se na vašem stole často objevují těstoviny, tento recept nezklame. Zuzana ...
Zdravě a chutně /24.08.16
Rybí filet s kaší

Rybí filet s kaší

Přítel má rád ryby. Já zase jsem spokojená, když je stůl plný zeleniny. Naše chutě ...
Zdravě a chutně /04.09.09
Polévka z pečené řepy a dýně

Polévka z pečené řepy a dýně

Můžeš podávat s opečenou houskou.

Denisa Kloudová, Příbram

Zdravě a chutně /16.01.15
Těstoviny s hlívou

Těstoviny s hlívou

Lehká a zdravá pochoutka k obědu.
Jitka Nová, Praha
Zdravě a chutně /21.11.08
Pstruh na fenyklu

Pstruh na fenyklu

Nezoufej, pokud musíš zápolit s dietou, i tak si můžeš pochutnat.

Alice ...

Zdravě a chutně /06.11.15
Zapékané jáhly se zeleninou

Zapékané jáhly se zeleninou

Manžel se nejdřív zdráhal, že žádné jáhly jíst nebude, ale pak si vzpomněl, že...

Zdravě a chutně /30.08.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu