Ingredience
- 350 g rajčátka cherry
- těstoviny
- bazalka
- 1-2 lžíce olej olivový
- sůl
- 4 stroužky česnek
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do vroucí osolené vody dáme vařit těstoviny. Nejvhodnějším typem pro tento recept jsou Maccheroni. Délka varu se řídí instrukcemi na příslušném balení nudlí. Těstoviny vaříme v dostatečném množství vody do změknutí, ale dáváme pozor, aby se nerozvařily. Měly by být jen „al dente“, tedy uvařené na skus. Mezitím omyjeme zralá červená sherry rajčátka a pokrájíme je na čtvrtky.
-
Připravíme si větší mísu, vložíme pokrájená rajčata a přidáme uvařené, slité a studené těstoviny.
-
Těstoviny s rajčaty zakápneme olivovým olejem (nejchutnější je panenský, tedy lisovaný za studena, ve kterém se zachová nejvíc vitaminů) a lehce promícháme. Najemno posekáme čerstvé lístky bazalky a přidáme do mísy spolu s prolisovaným česnekem. Nakonec vše ještě promícháme. Můžeme podávat buď teplé, nebo vychlazené.