Reklama
Česnekové nudle s bazalkou
Fotogalerie:

Česnekové nudle s bazalkou

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Kdysi jsme četli, že je středomořská dieta plná těstovin, rajčat a bylinek všestranně zdravá pro náš organizmus. Recept, který vám posíláme, je přesně v tomto stylu. Je velmi chutný a navíc má i další přednost - je rychlý.
Červinkovi, Litvínov

Ingredience

  • 350 g rajčátka cherry
  • těstoviny
  • bazalka
  • 1-2 lžíce olej olivový
  • sůl
  • 4 stroužky česnek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. Do vroucí osolené vody dáme vařit těstoviny. Nejvhodnějším typem pro tento recept jsou Maccheroni. Délka varu se řídí instrukcemi na příslušném balení nudlí. Těstoviny vaříme v dostatečném množství vody do změknutí, ale dáváme pozor, aby se nerozvařily. Měly by být jen „al dente“, tedy uvařené na skus. Mezitím omyjeme zralá červená sherry rajčátka a pokrájíme je na čtvrtky.
  2. krok2
    Připravíme si větší mísu, vložíme pokrájená rajčata a přidáme uvařené, slité a studené těstoviny.
  3. krok3
    Těstoviny s rajčaty zakápneme olivovým olejem (nejchutnější je panenský, tedy lisovaný za studena, ve kterém se zachová nejvíc vitaminů) a lehce promícháme. Najemno posekáme čerstvé lístky bazalky a přidáme do mísy spolu s prolisovaným česnekem. Nakonec vše ještě promícháme. Můžeme podávat buď teplé, nebo vychlazené.

Pošli recept! 4/2007 (14.3.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Letní mix s grilovaným kuřetem

Letní mix s grilovaným kuřetem

Je ideální lehkou večeří pro horké letní večery. Pavel Štrougal, Ústí nad ...
Zdravě a chutně /26.07.16
Ledový salát s ořechy a hrozny

Ledový salát s ořechy a hrozny

Lehká večeře.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /12.11.13
Jáhlové rizoto

Jáhlové rizoto

Je moc dobré a zdravé, vařím ho často.
Ludmila Kopišová, Dolní Bojanovice
Zdravě a chutně /05.01.09
Jarní těstoviny s limetkou

Jarní těstoviny s limetkou

Po dlouhé zimě mívám potřebu upravit svoji váhu, abych se v létě nemusela stydět do ...
Zdravě a chutně /15.04.13
Zapečené vločky s bramborem

Zapečené vločky s bramborem

Uvař, když máš rád změnu a vločky naslano.
Bohumil Henerberk,
Mikulášovice
...
Zdravě a chutně /24.11.10
Jarní zelený hummus

Jarní zelený hummus

Je hned hotový a má zajímavou barvu.

Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /12.09.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu