Reklama
Červená řepa s brambory
Fotogalerie:

Červená řepa s brambory

Anna Nová

Chrudim

Podávám ji samotnou s žitným chlebem nebo jako přílohu k jehněčímu masu.

Anna Nová, Chrudim

Ingredience

  • 1 větší červená řepa
  • 10 ks brambory
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 hrst slunečnicová semínka
  • sůl dle chuti
  • 1 lžička mletý zázvor
  • 1 lžička sušený koriandr
  • 1 hrst petrželová nať

Doba přípravy

Počet porcí

2-4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Zeleninu oloupeme a nakrájíme na plátky. V kastrolu rozpálíme olej a opražíme na něm slunečnicová semínka, přidáme suché koření a krátce opražíme. Vmícháme řepu, orestujeme a zalijeme vodou, aby byla potopená (voda se nesmí vyvařit). Trochu osolíme.

  2. Dusíme pod pokličkou asi 30 minut. Přidáme brambory a vaříme, dokud nezměknou a pokrm nezhoustne. Posypeme nasekanou petrželkou.

Pošli recept! 5/2013 (3.4.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cizrnový kuskus

Cizrnový kuskus

Rychlé, jednoduché a hlavně velmi chutné. Jana Stávková, Čejkovice
Zdravě a chutně /18.03.15
Pečená dýně s mrkví

Pečená dýně s mrkví

Eliška Šťastná, Praha

Zdravě a chutně /27.02.18
Paprikový salát

Paprikový salát

Recept na salát se vždycky může hodit.
Pavla Šimková, Benešov
Zdravě a chutně /11.08.08
Jahodovo-malinové smoothie

Jahodovo-malinové smoothie

Andrea Janáková, Polička

Zdravě a chutně /29.05.18
Kuřecí maso s brokolicí

Kuřecí maso s brokolicí

Spolu se smetanou a sýrem je výborné.
Libuše Motlová, Horažďovice
Zdravě a chutně /05.12.08
Letní kuskus

Letní kuskus

Můžeš přidat také cukrovou kukuřici.

Olga Menšíková, Chomutov

Zdravě a chutně /07.08.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu