Podávám ji samotnou s žitným chlebem nebo jako přílohu k jehněčímu masu.
Anna Nová, Chrudim
Ingredience
- 1 větší červená řepa
- 10 ks brambory
- 2 lžíce olivový olej
- 1 hrst slunečnicová semínka
- sůl dle chuti
- 1 lžička mletý zázvor
- 1 lžička sušený koriandr
- 1 hrst petrželová nať
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Zeleninu oloupeme a nakrájíme na plátky. V kastrolu rozpálíme olej a opražíme na něm slunečnicová semínka, přidáme suché koření a krátce opražíme. Vmícháme řepu, orestujeme a zalijeme vodou, aby byla potopená (voda se nesmí vyvařit). Trochu osolíme.
-
Dusíme pod pokličkou asi 30 minut. Přidáme brambory a vaříme, dokud nezměknou a pokrm nezhoustne. Posypeme nasekanou petrželkou.