Reklama
Červená čočka na rozmarýnu
Fotogalerie:

Červená čočka na rozmarýnu

Dominika Zavřelová
Dominika Zavřelová
Děčín

Rozmarýn čočku krásně ovoní.

Dominika Zavřelová, Děčín

Ingredience

  • 100 g červená čočka
  • 1 cibule
  • hrstka rozmarýn

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Čočku propláchneme ve vlažné vodě. Nakrájíme cibulku, osmahneme, a přidáme čočku.
  2. Přilijeme přibližně 1,5 násobné množství vody a dáme vařit, dokud se všechna voda nevypaří a čočka nezměkne.
  3. Chvíli před koncem osolíme, opepříme podle chuti a přidáme najemno nakrájený rozmarýn. Můžeme ozdobit lžící smetany a čerstvými bylinkami.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čočková pomazánka

Čočková pomazánka

Netradiční, ale moc zdravé mazání na chléb. Jarmila Gavláková, Havířov
Zdravě a chutně /18.05.11
Mrkvová polévka II

Mrkvová polévka II

Mám ráda zdravá a dobrá jídla. V létě ráda vařím polévku z čerstvé ...
Zdravě a chutně /05.12.08
Jáhlové placičky s kukuřicí

Jáhlové placičky s kukuřicí

Tyto placičky chutnají podobně jako klasické karbanátky, jsou ale mnohem zdravější ...
Zdravě a chutně /20.12.10
Grilované krůtí stehno

Grilované krůtí stehno

Stehna je potřeba předpéct.

Iva Kopecká, Litomyšl

Zdravě a chutně /03.08.16
Zapečená brokolice s hlívou

Zapečená brokolice s hlívou

Hlíva je velmi zdravá, doma ji máme moc rádi. Připravuji ji na více způsobů. ...

Zdravě a chutně /07.10.13
Jogurtový koláč bez mouky

Jogurtový koláč bez mouky

Zdravý koláč jako stvořený pro letní dny.

Eva Červenková, Praha

Zdravě a chutně /06.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu