Reklama
Celozrnné sušenky
Fotogalerie:

Celozrnné sušenky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Upeč si se mnou pochoutku k čaji!
Helena Zavacká,
Hrádek n. Nisou

Ingredience

  • 200 g mouka celozrnná
  • 1 lžička sůl hrubá mořská
  • 50 g máslo
  • 20 g droždí
  • 80 ml voda
  • 1/2 bílek
  • na posypání kmín drcený

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Celozrnnou mouku smícháme se solí a se změklým máslem (nebo tukem) a rukama promneme.
  2. Droždí rozdrobíme a rozmícháme v teplé vodě, nalijeme do mísy a vypracujeme hladké těsto. Těsto vyválíme a přeneseme na pečicí papír. Potřeme ho bílkem‚ posypeme drceným kmínem a rádýlkem nakrájíme do požadovaného tvaru.
  3. I s papírem dáme sušenky na plech a pečeme při 150 °C asi 30 minut. Ještě teplé ručně rozdělíme.

Pošli recept! 11/2009 (14.10.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Třešňové želé

Třešňové želé

Želatina je zdravá a dá se s ní dobře kouzlit. Jana Hlavičková, Tábor
Zdravě a chutně /01.08.16
Palačinkové roládky se špenátem a šunkou

Palačinkové roládky se špenátem a šunkou

Nazýváme je také pochoutka Pepka námořníka. Jedná se o krásné zpestření ...
Zdravě a chutně /20.12.10
Dietní bramborák

Dietní bramborák

Také miluješ bramborák, ale nemůžeš ho jíst, protože je mastný a tvému žaludku ...
Zdravě a chutně /09.07.12
Salát s bulgurem

Salát s bulgurem

Bulgur je skvělý i jako příloha k masu.
Veronika Poláčková, Mýto
Zdravě a chutně /27.12.11
Filátko pod cizrnou

Filátko pod cizrnou

Ciizrna neboli také římský hrách má svou typickou oříškovou chuť, takže s ...

Zdravě a chutně /17.05.13
Mrkvové  dia čtverečky

Mrkvové dia čtverečky

Máš v rodině cukrovkáře? Potěš ho zdravou dobrotou.
Hana Slatinská, Třebíč
...
Zdravě a chutně /11.04.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu