Reklama
Celozrnné sušenky
Fotogalerie:

Celozrnné sušenky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Upeč si se mnou pochoutku k čaji!
Helena Zavacká,
Hrádek n. Nisou

Ingredience

  • 200 g mouka celozrnná
  • 1 lžička sůl hrubá mořská
  • 50 g máslo
  • 20 g droždí
  • 80 ml voda
  • 1/2 bílek
  • na posypání kmín drcený

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Celozrnnou mouku smícháme se solí a se změklým máslem (nebo tukem) a rukama promneme.
  2. Droždí rozdrobíme a rozmícháme v teplé vodě, nalijeme do mísy a vypracujeme hladké těsto. Těsto vyválíme a přeneseme na pečicí papír. Potřeme ho bílkem‚ posypeme drceným kmínem a rádýlkem nakrájíme do požadovaného tvaru.
  3. I s papírem dáme sušenky na plech a pečeme při 150 °C asi 30 minut. Ještě teplé ručně rozdělíme.

Pošli recept! 11/2009 (14.10.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bezlepkové dia kobližky

Bezlepkové dia kobližky

Bezva pochoutka pro takto nemocné lidi. Anna Veselá, Žďár nad Sázavou
Zdravě a chutně /28.01.17
Ozdobný meloun

Ozdobný meloun

Zářezy na okraji mají navodit představu koše.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /20.02.17
Rozkvetlý salát

Rozkvetlý salát

První jarní salát z toho, co vykvetlo na zahrádce.

Zuzana Piskořová, Praha

Zdravě a chutně /13.03.17
Sýrová mísa

Sýrová mísa

Může i týden čekat v lednici na návštěvu.
Vilma Mazankievičová, Kroměříž
Zdravě a chutně /09.07.12
Rybí aspik s krevetami

Rybí aspik s krevetami

Dnes už dostaneš mořské plody všude, já je kupuji mražené v supermarketu. Proč si je ...
Zdravě a chutně /20.12.10
Pečená štika na zelenině

Pečená štika na zelenině

Manželovy úlovky jsou skvělou pochoutkou pro celou rodinu.
Lenka Zahumenská‚ Horní ...
Zdravě a chutně /20.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu