Reklama
Celozrnné knedlíčky
Fotogalerie:

Celozrnné knedlíčky

Tereza Mrowiecová

Karviná
Výborné jsou k číně nebo pečenému masu.
Tereza Mrowiecová, Karviná

Ingredience

  • 200 g sýr Šmakoun
  • 70 g mouka žitná
  • špetka sůl
  • 2 vejce
  • 3 lžíce krupice kukuřičná
  • 2–3 lžíce mléko

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Sýr nastrouháme v míse nadrobno. Přidáme celozrnnou žitnou mouku, sůl‚ vejce‚ kukuřičnou krupici a mléko dle potřeby. Směs má být hustá. Pak vymícháme tužší těsto. Pokud je lepkavé‚ přidáme ještě více celozrnné mouky.
  2. Z těsta tvoříme knedlíčky‚ které ještě obalíme v celozrnné mouce‚ aby se nerozvářely. Vhodíme je do vroucí osolené vody a vaříme 8–10 minut (dle velikosti). Pak je scedíme a podáváme k masu nebo sypané sýrem. Lze je jíst i nasladko‚ třeba polité javorovým sirupem.

Pošli recept! 10/2009 (16.9.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Okurkové carpaccio

Okurkové carpaccio

Diana Sokolová, Příbram
Zdravě a chutně /21.03.18
Kuře s nivou v parním hrnci

Kuře s nivou v parním hrnci

Můj recept je určen těm, kdo rádi vaří v parním hrnci. Dobrých jídel ‚‚z ...
Zdravě a chutně /27.09.11
Meruňkové energetické kuličky

Meruňkové energetické kuličky

Jsou plné vitaminů a minerálních látek.

Jana Svatošová, Karviná

Zdravě a chutně /15.08.16
Medové sušenky s ovesnými vločkami

Medové sušenky s ovesnými vločkami

Po křupavých sušenkách budeš i v plavkách vypadat pořád hezky. Na rozdíl od ...
Zdravě a chutně /08.10.12
Treska s cizrnou

Treska s cizrnou

Nezatíží žaludek ani peněženku.
Lenka Enderlová, Havlíčkův Brod
Zdravě a chutně /20.12.10
Ovocný koktejl s jogurtem

Ovocný koktejl s jogurtem

Alena Všetičková, Zlín

Zdravě a chutně /15.09.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu