Reklama
Celozrnná buchta pro fit rána
Fotogalerie:

Celozrnná buchta pro fit rána

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Mlsat se dá i zdravě! To, že při dietách jsou recepty mnohem složitější a bez chuti, je jen pomluva.

Yvonne Nekvasilová, Děčín

Ingredience

  • 250 g jahod
  • 2 vejce
  • 150 g hnědého cukru
  • 75 ml řepkového oleje
  • dřeň z 1 vanilkového lusku
  • 75 ml mléka
  • 200 g celozrnné špaldové mouky
  • 1 lžička bezfosfátového kypřicího prášku
  • na posypání cukr moučka
  • na formu tuk a hrubá mouka

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. Jahody omyjeme, zbavíme lístků a necháme je okapat. Ve velké míse vyšleháme vejce a postupně přidáváme cukr i olej. Nakonec do směsi vmícháme vanilku s mlékem.

  2. Mouku prosejeme s kypřicím práškem a přidáme ji po částech do vaječné hmoty. Za stálého míchání připravíme hladké těsto.

  3. Velké plody jahod překrájíme na čtvrtky, menší na poloviny.

  4. Formu s vyššími okraji vymažeme tukem a vysypeme moukou. Nalijeme do ní těsto, na které rovnoměrně poklademe jahody a mírně je prstem do těsta vmáčkneme. Dáme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme přibližně 35 minut.

Tip redakce

Chceš–li mít koláč ještě dietnější, použij sójové nebo kokosové mléko. Cukr také můžeš nahradit medem. Chuť dezertu pak bude ozvláštněna o exotickou vůni.

Pošli recept! - Speciál - Jahody (20.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vejce v rajčatech

Vejce v rajčatech

Lehká, svěží svačinka, která je u nás, zvláště v sezoně rajčat, pořád na ...
Zdravě a chutně /28.12.10
Omeleta se zeleninou

Omeleta se zeleninou

Přidej zeleninu podle své chuti a obliby.

Romana Davídková, Plzeň

Zdravě a chutně /06.08.16
Špalda se zeleninou

Špalda se zeleninou

Tato obilnina podporuje trávení.

Monika Vítková, Břeclav

Zdravě a chutně /11.04.13
Brokolicové bábovičky

Brokolicové bábovičky

Moje děti brokolici nemilují a já jsem dlouho přemýšlela, jak je obelstít, aby mi ...
Zdravě a chutně /07.11.08
Dietní bramborák

Dietní bramborák

Také miluješ bramborák, ale nemůžeš ho jíst, protože je mastný a tvému žaludku ...
Zdravě a chutně /09.07.12
Dietní roláda na houbách

Dietní roláda na houbách

Omáčka se s rolkami dobře doplňuje.

Martina Antalová, Odolena Voda

Zdravě a chutně /25.09.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu