Výborný salát plný vitamínů.
Marta Kačíková, Strakonice
Ingredience
- 1 ks celer střední velikosti
- 4 ks rajčata
- 4 ks kyselejší jablka
- 2 ks cibule
- 100 ml jablečný ocet
- 100 ml voda
- 1 lžíce cukr
- 1 lžíce olivový olej
- sůl
- citronová šťáva
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Celer očistíme, okrájíme, rozkrojíme na čtvrtiny a uvaříme v mírně osolené vodě do poloměkka. Necháme trochu vychladnout a nakrájíme na nudličky.
-
Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubším struhadle, vložíme do salátové mísy a pokapeme citronem. Přidáme k nim kostičky rajčat, pokrájenou cibuli a celer.
-
Z octa, vody, oleje a cukru vyrobíme zálivku a salát jí zalijeme. Důkladně promícháme a před podáváním necháme v ledničce uležet.