Reklama
Celerový salát s jablky a rajčaty
Fotogalerie:

Celerový salát s jablky a rajčaty

Marta Kačíková
Marta Kačíková
Strakonice

Výborný salát plný vitamínů.

Marta Kačíková, Strakonice

Ingredience

  • 1 ks celer střední velikosti
  • 4 ks rajčata
  • 4 ks kyselejší jablka
  • 2 ks cibule
  • 100 ml jablečný ocet
  • 100 ml voda
  • 1 lžíce cukr
  • 1 lžíce olivový olej
  • sůl
  • citronová šťáva

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Celer očistíme, okrájíme, rozkrojíme na čtvrtiny a uvaříme v mírně osolené vodě do poloměkka. Necháme trochu vychladnout a nakrájíme na nudličky.
  2. Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubším struhadle, vložíme do salátové mísy a pokapeme citronem. Přidáme k nim kostičky rajčat, pokrájenou cibuli a celer.
  3. Z octa, vody, oleje a cukru vyrobíme zálivku a salát jí zalijeme. Důkladně promícháme a před podáváním necháme v ledničce uležet.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rýže s jablkem

Rýže s jablkem

Netradiční pochoutka inspirovaná Indií. Eva Dlouhá, Kladno
Zdravě a chutně /17.10.11
Rajčata plněná sójovým masem

Rajčata plněná sójovým masem

Bezmasý oběd, na kterém si pochutnají i masožraví jedinci, je navíc plný vitamínů a ...

Zdravě a chutně /12.06.13
Lilkové minipizzy

Lilkové minipizzy

Eva Kolínová, Benešov

Zdravě a chutně /08.10.18
Mrkvová polévka s fetou

Mrkvová polévka s fetou

Mrkvička dodá krému barvu, feta výraznou chuť.

Petr Červenka, Třebíč

Zdravě a chutně /04.04.17
Polentová kaše s pyré

Polentová kaše s pyré

Zdravá jídla vařím často a opravdu ráda.
Sandra Satková, Opava
Zdravě a chutně /09.03.09
Zeleninová polévka

Zeleninová polévka

Když potřebuješ sundat kila, pomůže ti.
Irena Poláková, Rudná
Zdravě a chutně /27.09.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu