Reklama
Celerová pomazánka
Fotogalerie:

Celerová pomazánka

David Bezucha

Černošice
Znám mnoho lidí, kteří se nedokážou smířit s chutí a vůní celeru. U nás to tedy rozhodně neplatí, tento druh zeleniny používám velmi často.
David Bezucha, Černošice

Ingredience

  • 200 g celer
  • 200 g mrkev
  • 2 cibulka jarní
  • 1 citrón
  • 2 lžíce majonéza
  • 100 g sýr eidam
  • 1 jogurt bílý
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 1 bochník chléb trustový
  • dle chuti máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Celer a mrkev opláchneme a dokonale očistíme, potom je nastrouháme na jemné straně struhadla. Jarní cibulku nakrájíme na malé kousky.
  2. krok2 V hlubší misce smícháme nastrouhanou a nakrájenou zeleninu, přidáme jogurt a majonézu. Tvrdý sýr nastrouháme a také vmícháme do směsi.
  3. krok3 Hotovou pomazánku ještě dochutíme několika kapkami citronové šťávy a podle chuti pepřem a solí.
  4. Plátky chleba potřeme máslem a naskládáme na plech. Vložíme do rozehřáté trouby a necháme péct.
  5. Dozlatova opečené toasty namažeme celerovou pomazánkou, posypeme nasekanou cibulkou, dozdobíme plátkem citronu, a zdravá večeře je hotová.

Pošli recept! 9/2009 (12.8.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečené čočkové karbanátky

Pečené čočkové karbanátky

Nejvíc se k nim hodí zeleninový salát. Lenka Benešová, Kutná Hora
Zdravě a chutně /14.09.16
Pomazánka  z uzeného tofu

Pomazánka z uzeného tofu

Bleskovka, která chutná každému.
Věra Martínková,
Horní Cerekev
Zdravě a chutně /16.01.11
Salát z rukoly, hrušek a vlašských ořechů

Salát z rukoly, hrušek a vlašských ořechů

Salát z poslední dobou rozšiřující se rukoly.

Dana Přibylová, Sezimovo Ústí

Zdravě a chutně /02.03.12
Bezlepkový štrúdl

Bezlepkový štrúdl

Je moc dobrý a hlavně vhodný pro celiaky.
Iveta Šedivá,
České Budějovice
Zdravě a chutně /24.11.10
Okurka s bylinkovou náplní

Okurka s bylinkovou náplní

Když přijdou horké letní dny, dávám přednost zeleninovým večeřím.

Kristýna ...

Zdravě a chutně /26.03.13
Ryžovo-špenátové tlapky

Ryžovo-špenátové tlapky

Ten, kdo má rád špenát, je jistě ocení.
Eva Holasová, Litovany
Zdravě a chutně /17.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu