Ingredience
- 500 ml džus jablečný
- 500 ml led
- 5 broskve
- 1–2 citrón
- 1 snítka máta
- 1 lžíce cukr krupice
- 4 lžíce šťáva jahodová
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Broskve opláchneme, popřípadě oloupeme, zbavíme je pecky a nakrájíme na malé kousky.
Citron zbavíme kůry a nakrájíme na kousky, pokud je to možné, pokusíme se odstranit hořká jadérka.
-
Mátu na pár minut ponoříme do studené vody (tak ji jednoduše zbavíme případného hmyzu) a potom oddělíme lístky od stonku.
Připravený zamrazený led vložíme do mixéru, přidáme broskve, citron a mátové lístky. Poté přilijeme jablečnou šťávu a přidáme cukr. Mixujeme, dokud se všechny ingredience nepropojí.
-
Na dno sklenice nalijeme lžíci jahodové šťávy, pak pomalu přidáváme umixovanou ledovou tříšť.
Sklenku můžeme ozdobit snítkou máty, plátkem citronu nebo jakýmkoliv ovocem, které máme zrovna po ruce. Před konzumací je lepší ledovou tříšť lehce brčkem či lžičkou promíchat.