Reklama
Brokolicové placičky se šmakounem
Fotogalerie:

Brokolicové placičky se šmakounem

Dagmar Hahnová
Dagmar Hahnová
Praha 10

Podávat můžeme se zeleninovým salátem, ale dobré jsou i samotné.

Dagmar Hahnová, Praha

Ingredience

  • 1 brokolice
  • 1 ks (100g) šmakoun
  • 2 vejce
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 3 lžíce strouhanka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Brokolici uvaříme doměkka v osolené vodě. Po vychladnutí nasekáme na malé kousky přidáme na kostičky nakrájeného šmakouna. Přidáme žloutky, sůl a pepř podle chuti, 1 lžíci hladké mouky a 3 lžíce strouhanky. 
    Nakonec přidáme z bílků ušlehaný sníh.
  2. krok2 Lžící tvarujeme placičky a pečeme na keramické pánvi bez tuku.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rajčata s nádivkou

Rajčata s nádivkou

Efektní a dobré jídlo. Vlasta Smolová,Praha
Zdravě a chutně /05.12.08
Letní kuskus

Letní kuskus

Můžeš přidat také cukrovou kukuřici.

Olga Menšíková, Chomutov

Zdravě a chutně /07.08.17
Jednoduchý ovesný koláček s jablíčky

Jednoduchý ovesný koláček s jablíčky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce

Zdravě a chutně /20.01.18
Kuřecí řízečky s cuketovou přílohou

Kuřecí řízečky s cuketovou přílohou

Kdo chce zhubnout, obejde se bez brambor.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /07.01.16
Celozrnné knedlíčky

Celozrnné knedlíčky

Výborné jsou k číně nebo pečenému masu.
Tereza Mrowiecová, Karviná
Zdravě a chutně /10.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu