Reklama
Brokolicové placičky se šmakounem
Fotogalerie:

Brokolicové placičky se šmakounem

Dagmar Hahnová
Dagmar Hahnová
Praha 10

Podávat můžeme se zeleninovým salátem, ale dobré jsou i samotné.

Dagmar Hahnová, Praha

Ingredience

  • 1 brokolice
  • 1 ks (100g) šmakoun
  • 2 vejce
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 3 lžíce strouhanka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Brokolici uvaříme doměkka v osolené vodě. Po vychladnutí nasekáme na malé kousky přidáme na kostičky nakrájeného šmakouna. Přidáme žloutky, sůl a pepř podle chuti, 1 lžíci hladké mouky a 3 lžíce strouhanky. 
    Nakonec přidáme z bílků ušlehaný sníh.
  2. krok2 Lžící tvarujeme placičky a pečeme na keramické pánvi bez tuku.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polenta se zeleninou

Polenta se zeleninou

Polenta je italská kukuřičná mouka. Výborně se hodí k zahušťování pokrmů. ...
Zdravě a chutně /11.03.13
Pečené papriky a rajčata se sýrem

Pečené papriky a rajčata se sýrem

Luxusní pochoutka, ke které bude chutnat jak bílá bageta, tak ta celozrnná, ...

Zdravě a chutně /05.09.16
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Tvarohová pomazánka s mrkví a sýrem

Tvarohová pomazánka s mrkví a sýrem

Lehká tvarohová dobrota.

Kateřina Pysková, Brtnice

Zdravě a chutně /21.05.12
Jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake

Zdravá alternativa oblíbeného moučníku.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /27.07.16
Řepné smoothie

Řepné smoothie

Klára Musilová, Svitavy

Zdravě a chutně /12.03.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu