Reklama
Brambory s rukolou
Fotogalerie:

Brambory s rukolou

Jana Remková

Orlová-Lutyně
Ochutnej moji vynikající letní večeři.
Jana Remková, Orlová-Lutyně

Ingredience

  • Suroviny
  • 2-3 brambory
  • 1 hrst rukola
  • 100 g hrášek sterilizovaný
  • 1-2 lžíce olej
  • 100 g niva
  • 1 paprika červená
  • pár kuliček víno hroznové
  • špetka pepř
  • špetka sůl
  • Dresink
  • špetka sůl
  • 1 jogurt bílý
  • z 1/2 citronu citronová šťáva
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory ve slupce uvaříme do poloměkka. Překrojíme je podélně na poloviny, vydlabeme a plníme hráškem a rukolou, které jsme orestovali na lžíci oleje.
  2. Přidáme kousky nivy a vína, osolíme a uzavřeme druhou půlkou brambory. Osolíme, zakápneme olejem a pečeme 20 minut na 200 °C.
  3. Umícháme dresink, který servírujeme na půlce červené papriky.

Pošli recept! - Speciál - Dietně a chutně (28.7.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jáhlové rizoto

Jáhlové rizoto

Je moc dobré a zdravé, vařím ho často. Ludmila Kopišová, Dolní Bojanovice
Zdravě a chutně /05.01.09
Rajčata s nádivkou

Rajčata s nádivkou

Efektní a dobré jídlo.
Vlasta Smolová,Praha
Zdravě a chutně /05.12.08
Polentová kaše s pyré

Polentová kaše s pyré

Zdravá jídla vařím často a opravdu ráda.
Sandra Satková, Opava
Zdravě a chutně /09.03.09
Rozkvetlý salát

Rozkvetlý salát

První jarní salát z toho, co vykvetlo na zahrádce.

Zuzana Piskořová, Praha

Zdravě a chutně /13.03.17
Meruňkové pusinky

Meruňkové pusinky

Toto jednoduché a hezky barevné cukroví zvládne opravdu každý.
Dana Kolářová, ...
Zdravě a chutně /25.02.10
Rýžovo-mrkvový závin

Rýžovo-mrkvový závin

Namísto rýže můžeš závin naplnit bulgurem, bude také moc chutný.

Markéta Mikulová, ...

Zdravě a chutně /10.08.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu