Reklama
Brambory s rukolou
Fotogalerie:

Brambory s rukolou

Jana Remková

Orlová-Lutyně
Ochutnej moji vynikající letní večeři.
Jana Remková, Orlová-Lutyně

Ingredience

  • Suroviny
  • 2-3 brambory
  • 1 hrst rukola
  • 100 g hrášek sterilizovaný
  • 1-2 lžíce olej
  • 100 g niva
  • 1 paprika červená
  • pár kuliček víno hroznové
  • špetka pepř
  • špetka sůl
  • Dresink
  • špetka sůl
  • 1 jogurt bílý
  • z 1/2 citronu citronová šťáva
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory ve slupce uvaříme do poloměkka. Překrojíme je podélně na poloviny, vydlabeme a plníme hráškem a rukolou, které jsme orestovali na lžíci oleje.
  2. Přidáme kousky nivy a vína, osolíme a uzavřeme druhou půlkou brambory. Osolíme, zakápneme olejem a pečeme 20 minut na 200 °C.
  3. Umícháme dresink, který servírujeme na půlce červené papriky.

Pošli recept! - Speciál - Dietně a chutně (28.7.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečené papriky a rajčata se sýrem

Pečené papriky a rajčata se sýrem

Luxusní pochoutka, ke které bude chutnat jak bílá bageta, tak ta celozrnná, ...
Zdravě a chutně /05.09.16
Osvěžující řecký salát

Osvěžující řecký salát

Tento salát osvěží, zasytí a stejně po něm nepřibereš. Jistě ho oceníš v horkých ...
Zdravě a chutně /26.07.13
Zdravé ráno podle Marka

Zdravé ráno podle Marka

Marek Neuman, Kamenice u Jihlavy

Zdravě a chutně /23.02.19
Vločkový koktejl s ředkvičkami

Vločkový koktejl s ředkvičkami

Překvapivá chuť vás určitě dostane.
Božena Kolářová, Pouště
Zdravě a chutně /20.10.10
Ryba zapečená s čočkou

Ryba zapečená s čočkou

Lehká pikantní večeře na indický způsob.

Ondřej Vach, Blansko

Zdravě a chutně /05.01.14
Ovocný koktejl s jogurtem

Ovocný koktejl s jogurtem

Alena Všetičková, Zlín

Zdravě a chutně /15.09.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu