Reklama
Bramborový salát s řepou
Fotogalerie:
 

Bramborový salát s řepou

Jan Matějovský

Praha
Vypadá spíš jako malinová zmrzlina, ale chuťově s ní nemá nic společného.
Jan Matějovský, Praha

Ingredience

  • 500 g brambory
  • 100 g řepa červená nakládaná
  • 2 vejce
  • 1 cibule velká
  • 1 lžíce hořčice plnotučná
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 2 lžíce majonéza

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory očistíme a ve slupce v osolené vodě uvaříme. Necháme je vychladnout a teprve potom oloupeme. Brambory pokrájíme na stejně velké kousky.
  2. krok2 Vejce uvaříme ve slané vodě natvrdo (asi 6–7 minut). Po uvaření je necháme neoloupaná ve studené vodě ­vychladnout. Pak teprve odstraníme skořápku a vejce pokrájíme na kostičky.
  3. krok3 Nakládanou řepu slijeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli také pokrájíme na velmi jemné kousky.
  4. krok4 Připravené ingredience smícháme v následujícím pořadí: brambory, cibule, vejce, majonéza, hořčice, sůl, pepř. Salát promícháme velmi zlehka. Nakonec přidáme řepu.
  5. krok5 Hotový salát necháme ještě dobře proležet v chladu, druhý den vždy chutná lépe.

    TIP: Je možné použít i čerstvou řepu. Tu však musíme nejprve uvařit v osolené vodě, pak nakrájet a smíchat s 1 lžící octa. Řepa se přidává nakonec, aby se salát neobarvil.

Pošli recept! 2/2010 (13.1.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pohankové karbanátky

Pohankové karbanátky

Pohankové karbanátky s houbami jsem připravila pro svou partu kamarádů – ...
Zdravě a chutně /25.04.12
Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina

Do česnekového oleje přidej nasekané bylinky.

Eva Drtikolová, Příbram

Zdravě a chutně /26.07.17
Osvěžujicí ovocná miska

Osvěžujicí ovocná miska

Výběr ovoce vždy přizpůsobím sezoně.

Lenka Urbánková, Chrudim

Zdravě a chutně /27.05.16
Pohankové noky se sýrem a zeleninou

Pohankové noky se sýrem a zeleninou

Pohanka je chutným a zdravým doplňkem kuchyně. Někomu její chuť příliš nesedí, ...
Zdravě a chutně /20.12.10
Plněné sladké broskve

Plněné sladké broskve

Můžeme podávat teplé i studené.

Linda Hrudková, Zlín

Zdravě a chutně /17.08.16
Bramborovo-kapustový koláč

Bramborovo-kapustový koláč

Zeleninu bychom měli jíst co nejčastěji. Jenže komu chutná stále dokola dušená mrkev ...
Zdravě a chutně /23.09.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu