Reklama
Bramboračka s vločkami
Fotogalerie:

Bramboračka s vločkami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Dokáže zasytit na hodně dlouhou dobu.

Andrea Jílková, Polička

Ingredience

  • 1 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 1/4 celeru
  • 1 petržel
  • 2 mrkve
  • 1/2 kedlubny
  • 4 brambory
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 bobkové listy
  • 1/2 hrnku sušených hub
  • 4 lžíce ječných vloček
  • 1 snítka
  • lžička sušené majoránky
  • 4 stroužky česneku
  • podle potřeby sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Na másle orestujeme nasekanou cibuli. Přidáme pokrájenou zeleninu a orestujeme. Zalijeme vývarem a přihodíme bobkový list. 

  2. Houby přelijeme horkou vodou a necháme 5 minut odstát, pak vlijeme do polévky. Vaříme doměkka a na posledních 5 minut přidáme vločky, majoránku a prolisovaný česnek. Podle chuti okořeníme solí a pepřem.

Pošli recept! 10/2015 (3.9.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené pórky

Zapečené pórky

Jíst dietně vůbec neznamená, že si nemůžeme pochutnat. Existuje přece tolik ...
Zdravě a chutně /13.03.13
Kuskus po česku

Kuskus po česku

Kdo má rád kuskus, ten si pochutná.
Olga Valentová, Borotín
Zdravě a chutně /28.06.10
Vločkovo-řepové řízky

Vločkovo-řepové řízky

Tyto řízky jsou bezmasé a hlavně velmi zdravé.
Hana Kupková, Ostrava
Zdravě a chutně /28.06.10
Rajčata plněná sójovým masem

Rajčata plněná sójovým masem

Bezmasý oběd, na kterém si pochutnají i masožraví jedinci, je navíc plný vitamínů a ...

Zdravě a chutně /12.06.13
Šlehačková bábovka

Šlehačková bábovka

Jeden člen mojí rodiny musí držet bezlepkovou dietu. Protože nechce přijít ...
Zdravě a chutně /13.01.09
Těstovinový salát

Těstovinový salát

Je lehký, zdravý, snadný a chutný.
Petra Kupková, Ostrava-Poruba
Zdravě a chutně /30.07.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu