Reklama
Boršč z nakládané řepy
Fotogalerie:

Boršč z nakládané řepy

Inge Dotzauerová

Cheb
Jestliže máš k dispozici čerstvý kopr, můžeš ho pár snítek do polévky přidat.
Inge Dotzauerová, Cheb

Ingredience

  • 250 g vepřová plec
  • 250 g hovězí předné
  • 250 g maso uzené
  • 1 ks cibule
  • 3 ks bobkový list
  • 4 kuličky nové koření
  • 6 kuliček pepř
  • dle chuti sůl
  • 4-5 ks brambory
  • 200 g zelenina kořenová
  • 1 malá sklenice řepa červená
  • 1 malá plechovka hrášek sterilizovaný
  • 100 g zelí kysané
  • dle potřeby mouka
  • dle potřeby olej
  • 1 lžíce paprika mletá
  • 200 g smetana kysaná nebo kefír

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Maso opláchneme a dáme vařit. Přidáme cibuli, bobkový list, nové koření, pepř a špetku soli. Vaříme asi hodinu.
  2. Když je maso měkké, nakrájíme je na kostky a vývar scedíme. Zvlášť uvaříme brambory, zeleninu a zelí. Z oleje a mouky uděláme světlou jíšku. Necháme ji chvíli vychladnout, pak přidáme mletou papriku. Jíšku vmícháme do vývaru, důkladně povaříme, až pak přidáme zeleninu, brambory, zelí, červenou řepu a hrášek.
  3. Smetanu dáme do hrnečku, vidličkou ji rozšleháme a potom ji přidáme do polévky.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuskusové karbanátky

Kuskusové karbanátky

Kuskus děláváme ve více úpravách. Tyto karbanátky se skvěle doplňují s rajčatovým ...
Zdravě a chutně /05.08.11
Kuřecí salát s grilovanými hruškami a sýrem

Kuřecí salát s grilovanými hruškami a sýrem

Kořeněný sýr, jemné maso a nasládlá chuť hrušek jdou příjemně dohromady.
...
Zdravě a chutně /31.07.13
Tuňákový salát v košíčku

Tuňákový salát v košíčku

Myslím si, že vtipný nápad s toastovými muffiny ocení všechny kuchařky, které rády ...
Zdravě a chutně /17.10.11
Polévka z pečené řepy a dýně

Polévka z pečené řepy a dýně

Můžeš podávat s opečenou houskou.

Denisa Kloudová, Příbram

Zdravě a chutně /16.01.15
Pečená štika na zelenině

Pečená štika na zelenině

Manželovy úlovky jsou skvělou pochoutkou pro celou rodinu.
Lenka Zahumenská‚ Horní ...
Zdravě a chutně /20.12.10
Tofu salát

Tofu salát

Můj dospívající syn zápolí s alergií na mléko a mléčné výrobky. Nahradili jsme ...
Zdravě a chutně /23.09.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu