Reklama
Boršč z nakládané řepy
Fotogalerie:

Boršč z nakládané řepy

Inge Dotzauerová

Cheb
Jestliže máš k dispozici čerstvý kopr, můžeš ho pár snítek do polévky přidat.
Inge Dotzauerová, Cheb

Ingredience

  • 250 g vepřová plec
  • 250 g hovězí předné
  • 250 g maso uzené
  • 1 ks cibule
  • 3 ks bobkový list
  • 4 kuličky nové koření
  • 6 kuliček pepř
  • dle chuti sůl
  • 4-5 ks brambory
  • 200 g zelenina kořenová
  • 1 malá sklenice řepa červená
  • 1 malá plechovka hrášek sterilizovaný
  • 100 g zelí kysané
  • dle potřeby mouka
  • dle potřeby olej
  • 1 lžíce paprika mletá
  • 200 g smetana kysaná nebo kefír

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Maso opláchneme a dáme vařit. Přidáme cibuli, bobkový list, nové koření, pepř a špetku soli. Vaříme asi hodinu.
  2. Když je maso měkké, nakrájíme je na kostky a vývar scedíme. Zvlášť uvaříme brambory, zeleninu a zelí. Z oleje a mouky uděláme světlou jíšku. Necháme ji chvíli vychladnout, pak přidáme mletou papriku. Jíšku vmícháme do vývaru, důkladně povaříme, až pak přidáme zeleninu, brambory, zelí, červenou řepu a hrášek.
  3. Smetanu dáme do hrnečku, vidličkou ji rozšleháme a potom ji přidáme do polévky.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dietní bramborák

Dietní bramborák

Také miluješ bramborák, ale nemůžeš ho jíst, protože je mastný a tvému žaludku ...
Zdravě a chutně /09.07.12
Červený pangasius

Červený pangasius

Dietní pochoutka k večeři.
Petra Sukeníková, Cheb
Zdravě a chutně /25.10.11
Zapékaný pangasius v sýru

Zapékaný pangasius v sýru

Dobře ‚‚maskovanou‘‘ rybu zbaští každý.
Vendula Pavlíková, Frenštát pod ...
Zdravě a chutně /20.12.10
Těstoviny s hlívou

Těstoviny s hlívou

Lehká a zdravá pochoutka k obědu.
Jitka Nová, Praha
Zdravě a chutně /21.11.08
Sójové maso se žampiony

Sójové maso se žampiony

Podáváme s rýží nebo s těstovinami.
Ruth Šklíbová, Trutnov
Zdravě a chutně /27.10.11
Sójové lečo

Sójové lečo

Snažíme se zdravě jíst, sója je ideální potravina.
Dana Žáčková, Jihlava
Zdravě a chutně /27.01.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu