Ingredience
- 250 g vepřová plec
- 250 g hovězí předné
- 250 g maso uzené
- 1 ks cibule
- 3 ks bobkový list
- 4 kuličky nové koření
- 6 kuliček pepř
- dle chuti sůl
- 4-5 ks brambory
- 200 g zelenina kořenová
- 1 malá sklenice řepa červená
- 1 malá plechovka hrášek sterilizovaný
- 100 g zelí kysané
- dle potřeby mouka
- dle potřeby olej
- 1 lžíce paprika mletá
- 200 g smetana kysaná nebo kefír
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso opláchneme a dáme vařit. Přidáme cibuli, bobkový list, nové koření, pepř a špetku soli. Vaříme asi hodinu.
-
Když je maso měkké, nakrájíme je na kostky a vývar scedíme. Zvlášť uvaříme brambory, zeleninu a zelí. Z oleje a mouky uděláme světlou jíšku. Necháme ji chvíli vychladnout, pak přidáme mletou papriku. Jíšku vmícháme do vývaru, důkladně povaříme, až pak přidáme zeleninu, brambory, zelí, červenou řepu a hrášek.
-
Smetanu dáme do hrnečku, vidličkou ji rozšleháme a potom ji přidáme do polévky.