Ingredience
- 250 g chřest
- 1 kelímek smetana na vaření
- 100 ml mléko
- 3 ks sýr tavený
- 1 balení niva
- trocha bazalka
- trocha petrželka
- trocha sůl
- trocha pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Chřest na páře uvaříme doměkka.
-
V kastrůlku s nepřiléhavým povrchem ohřejeme mléko, přidáme tavený sýr, nakrájenou nivu a smetanu.Za stálého míchání směs vaříme, dokud se sýr nerozpustí.
-
Poté přidáme najemno nasekané bylinky.
-
Hotovou sýrovou omáčku dochutíme solí a pepřem.
TIP: Sýrovou omáčku můžeš dochutit utřeným česnekem. Kromě nivy a tavených sýrů do ní lze nastrouhat eidam nebo hermelín. Navrch sypeme krájenou jarní cibulkou.