Reklama
Bílý chřest se sýrem
Fotogalerie:

Bílý chřest se sýrem

Renáta Pešáková

Praha
Chřest si mě získal jemnou chutí. I když nepatří k nejlevnějším, občas si ho jako zdravou lahůdku dopřeju. Se sýrovou zálivkou nemá chybu.
Renáta Pešáková, Praha

Ingredience

  • 250 g chřest
  • 1 kelímek smetana na vaření
  • 100 ml mléko
  • 3 ks sýr tavený
  • 1 balení niva
  • trocha bazalka
  • trocha petrželka
  • trocha sůl
  • trocha pepř

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Chřest na páře uvaříme doměkka.
  2. krok2
    V kastrůlku s nepřiléhavým povrchem ohřejeme mléko, přidáme tavený sýr, nakrájenou nivu a smetanu.
    Za stálého míchání směs vaříme, dokud se sýr nerozpustí.
  3. krok3 Poté přidáme najemno nasekané bylinky.
  4. Hotovou sýrovou omáčku dochutíme solí a pepřem.

    TIP: Sýrovou omáčku můžeš dochutit utřeným česnekem. Kromě nivy a tavených sýrů do ní lze nastrouhat eidam nebo hermelín. Navrch sypeme krájenou jarní cibulkou.

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Drahomíra Kvapilová, Hradec Králové
Zdravě a chutně /16.11.17
Zapékané hrníčky

Zapékané hrníčky

Chutí se trochu podobají smaženému sýru.
Eva Polomisová, Hradešice
Zdravě a chutně /12.07.12
Dietní kuřecí rizoto s mrkví

Dietní kuřecí rizoto s mrkví

Nemocného toto jídlo posílí, a navíc si opravdu pochutná.
Hana Kupková, Ostrava ...
Zdravě a chutně /05.08.09
Mašličky s tofu a uzeným sýrem

Mašličky s tofu a uzeným sýrem

Mám ráda zdravá jídla, těstoviny, tofu, špenát, sýr... V tomto receptu je vše ...

Zdravě a chutně /29.09.16
Pomazánka z naklíčené cizrny

Pomazánka z naklíčené cizrny

Medvědí česnek snadno nahradíš pažitkou.

Blanka Kalvodová, Nymburk

Zdravě a chutně /22.09.16
Tofu salát

Tofu salát

Můj dospívající syn zápolí s alergií na mléko a mléčné výrobky. Nahradili jsme ...
Zdravě a chutně /23.09.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu