Ingredience
- 500 g kuřecí prsa
- dle chuti bazalka
- dle chuti sůl
- dle chuti pepř
- dle chuti grilovací koření
- 150 g bezlepková šunka
- 100 g tvrdý sýr
- trocha solamyl
- trocha rýžová mouka
- dle potřeby olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso naklepeme‚ osolíme‚ okořeníme a poklademe dvěma plátky šunky a plátkem sýra. Pak ho přehneme a spojíme párátky.
-
Takto připravené maso obalíme v solamylu a prudce opečeme na oleji z obou stran. Až se vytvoří zlatavá kůrčička‚ podlijeme vodou a dusíme půl hodiny. Když je maso měkké‚ vyndáme ho z pánve a výpek zaprášíme rýžovou moukou. Přidáme bazalku a necháme povařit. Okořeníme solí a pepřem. Podáváme s hranolky.