Reklama
Bezlepkový chleba
Fotogalerie:

Bezlepkový chleba

Iva Šímová

Čáslavice
Peču ho v domácí pekárně.
Iva Šímová, Čáslavice

Ingredience

  • 250 g mouka bezlepková
  • 100 g mouka kukuřičná hladká
  • 350 ml voda
  • 1 lžička cukr pískový
  • 2 lžičky sůl
  • 2 lžíce olej rostlinný
  • 1 lžíce ocet jablečný
  • 2 lžičky kmín drcený
  • 10 g droždí instantní
  • dle potřeby semínka slunečnicová
  • dle potřeby semínka sezamová
  • dle potřeby semínka lňená

Doba přípravy

Počet porcí

15

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Do pekárny dáme ingredience v tomto pořadí: voda‚ sůl‚ cukr‚ ocet‚ olej‚ koření‚ droždí a nakonec přisypeme mouky.
  2. Přidáme po lžičce slunečnicových‚ sezamových a lněných semínek a dáme péct. Pekárnu nastavíme na rychlý program.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Celerový salát s jablky a rajčaty

Celerový salát s jablky a rajčaty

Výborný salát plný vitamínů. Marta Kačíková, Strakonice
Zdravě a chutně /07.01.13
Müsli v perníku

Müsli v perníku

Takové zdravé mlsání k dobré kávičce. 
Jana Literáková, 
Frýdlant ...
Zdravě a chutně /30.01.11
Špagety se sýrovou omáčkou

Špagety se sýrovou omáčkou

Jednoduchá a rychlá dobrota bez lepku.
Radomír Kovář, Roudnice nad Labem
Zdravě a chutně /20.12.10
Sójové maso se žampiony

Sójové maso se žampiony

Podáváme s rýží nebo s těstovinami.
Ruth Šklíbová, Trutnov
Zdravě a chutně /27.10.11
Zeleninové špízy

Zeleninové špízy

Vegetariáni nahradí slaninu kousky tofu.

Marta Krajáčová, Hodonín

Zdravě a chutně /20.06.17
Jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake

Zdravá alternativa oblíbeného moučníku.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /27.07.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu