Ingredience
- 250 ml voda
- 30 g droždí
- 1 lžička cukr krupice
- 500 g mouka bezlepková
- 1 vejce
- špetka sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
V hrnku promícháme 250 ml vody, 30 g droždí a kávovou lžičku cukru. Necháme vzejít kvásek. Prosejeme mouku‚ přidáme vejce‚ sůl‚ vlijeme kvásek a propracujeme těsto, které necháme 30 minut kynout.
-
Pak ho vyklopíme na pomoučený vál. Těsto zpracujeme‚ rozválíme na placku a opět necháme půl hodiny kynout. Pak rádýlkem vykrajujeme kolečka o průměru 10–13 cm. Vložíme je do rozpáleného oleje a smažíme z obou stran dozlatova.
-
Langoše můžeme konzumovat nasladko (s džemem) nebo naslano s kečupem.