Reklama
Bezlepkové langoše
Fotogalerie:

Bezlepkové langoše

Eva Mrowiecová

Karviná
Jsou od pravých k nerozeznání.
Eva Mrowiecová, Karviná

Ingredience

  • 250 ml voda
  • 30 g droždí
  • 1 lžička cukr krupice
  • 500 g mouka bezlepková
  • 1 vejce
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. V hrnku promícháme 250 ml vody, 30 g droždí a kávovou lžičku cukru. Necháme vzejít kvásek. Prosejeme mouku‚ přidáme vejce‚ sůl‚ vlijeme kvásek a propracujeme těsto, které necháme 30 minut kynout.
  2. Pak ho vyklopíme na pomoučený vál. Těsto zpracujeme‚ rozválíme na placku a opět necháme půl hodiny kynout. Pak rádýlkem vykrajujeme kolečka o průměru 10–13 cm. Vložíme je do rozpáleného oleje a smažíme z obou stran dozlatova.
  3. Langoše můžeme konzumovat nasladko (s džemem) nebo naslano s kečupem.

Pošli recept! 2/2010 (13.1.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pomazánka  z uzeného tofu

Pomazánka z uzeného tofu

Bleskovka, která chutná každému. Věra Martínková, Horní Cerekev
Zdravě a chutně /16.01.11
Grilované krůtí stehno

Grilované krůtí stehno

Stehna je potřeba předpéct.

Iva Kopecká, Litomyšl

Zdravě a chutně /03.08.16
Ovesné sušenky  bez pečení

Ovesné sušenky bez pečení

Snažím se ve stravě omezovat bílý řepný cukr‚ ale občas mě přepadne chuť ...
Zdravě a chutně /28.12.10
Tvarohový dia závin

Tvarohový dia závin

Je vhodný i pro diabetiky, pokud místo cukru použijeme umělé sladidlo sorbit nebo ...
Zdravě a chutně /27.10.11
Sójová šunka se zeleninou

Sójová šunka se zeleninou

Kdo říká, že sójové kostky nemají chuť?
Hana Bartoníčková, Turnov
Zdravě a chutně /27.01.09
Vajíčkový salát s jogurtem

Vajíčkový salát s jogurtem

Je lehký a výborný na veku nebo jen tak s bílým pečivem.
Marcela Nová, ...
Zdravě a chutně /25.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu