Reklama
Bezlepkové bramborové placičky se sýrem
Fotogalerie:

Bezlepkové bramborové placičky se sýrem

Iveta Šedivá

České Budějovice
Bez mouky jsou zdravější a dietnější.
Iveta Šedivá, České Budějovice

Ingredience

  • 6 brambory
  • 3 vejce
  • dle potřeby mléko
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 200 g sýr eidam
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce. Po vychladnutí je oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
  2. Přidáme vejce, pár lžic mléka a podle chuti sůl a pepř. Potom přimícháme nastrouhaný sýr, a kdo se bez masa neobejde, může přidat i měkký salám.
  3. Směs zamícháme a tvoříme placky (mají být tužší), které smažíme na rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova. Jako přílohu podáváme zeleninový salát.

Pošli recept! 9/2009 (12.8.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání Lucie Borbélyová, Tvrdošovce
Zdravě a chutně /19.08.18
Žampionový „kaviár“

Žampionový „kaviár“

Že jste nic podobného ještě nikdy nejedli? Tak s chutí do toho!

Alice Svobodová, ...

Zdravě a chutně /30.01.17
Pohanková polévka

Pohanková polévka

Tuto polévku máme rádi jako hlavní jídlo.
Vlaďka Vicjanová, Kněževes
...
Zdravě a chutně /04.09.09
Treska s pomerančem a jáhlami

Treska s pomerančem a jáhlami

Skvělé zimní jídlo – jáhly tě zahřejí a zasytí, ryba dodá jód, pomeranč ...

Zdravě a chutně /24.11.16
Polévka se šmakounem

Polévka se šmakounem

Šmakoun dodá cenné bílkoviny.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /16.12.12
Jahodovo-třešňový dia džem

Jahodovo-třešňový dia džem

Dnes už má téměř každý člověk nějaké zdravotní problémy. S cukrovkou se dá celkem...
Zdravě a chutně /20.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu