Reklama
Avokádový salát se zakysanou smetanou
Fotogalerie:

Avokádový salát se zakysanou smetanou

Irena Nesvatbová

České Budějovice
Avokádo obsahuje důležité vitaminy a přitom skvěle chutná.
Irena Nesvatbová, České Budějovice

Ingredience

  • 2 ks avokádo
  • 300 g rajčata cherry
  • 100 g olivy černé
  • 50 g máslo
  • 2 lžíce olej olivový
  • sůl a pepř podle chuti
  • 100 g smetana zakysaná
  • 2 stroužky česnek
  • 4 ks bageta
  • dle chuti sůl bylinková

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Avokáda nožem rozpůlíme, vyjmeme pecku a pomocí lžíce vyjmeme i dužinu, kterou nakrájíme na kostičky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtinky. Olivy zase nakrájíme na kolečka.
  2. Olivový olej ochutíme solí a čerstvě namletým pepřem. Vše opatrně promícháme a dáme vychladit.
  3. Do zakysané smetany prolisujeme česnek, osolíme, opepříme a promícháme.
  4. Bagetky podélně rozřízneme, vnitřní strany namažeme máslem, posypeme bylinkovou solí a krátce zapečeme dokřupava.
  5. Salát podáváme s teplými bagetkami a dipem ze zakysané smetany.
     
    TIP: Chceš-li salát pikantnější, jemně ho posyp čerstvě mletým pepřem. Avokádo by kromě těhotných žen měli hodně jíst i lidé s nemocemi srdce či zvýšenou hladinou cholesterolu.

Pošli recept! - Speciál - Žijeme zdravě (30.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Boršč z nakládané řepy

Boršč z nakládané řepy

Jestliže máš k dispozici čerstvý kopr, můžeš ho pár snítek do polévky přidat. Inge...
Zdravě a chutně /08.07.12
Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Drahomíra Kvapilová, Hradec Králové

Zdravě a chutně /16.11.17
Dietní bramborák

Dietní bramborák

Také miluješ bramborák, ale nemůžeš ho jíst, protože je mastný a tvému žaludku ...
Zdravě a chutně /09.07.12
Křupavý rybí špíz

Křupavý rybí špíz

Ryby se dají připravit na mnoho způsobů. Vyzkoušejte tento výborný špíz.
Jakub ...
Zdravě a chutně /22.02.10
Květákové karí

Květákové karí

Květák jsem obvykle připravovala jako křupavé řízečky. Když mi ale smažený začal ...
Zdravě a chutně /27.01.09
S rukolou, vejci a cherry rajčátky

S rukolou, vejci a cherry rajčátky

S čerstvě rozpečenou bagetkou je ideální lehkou večeří.

Tereza Vaněčková, Rusínov

...
Zdravě a chutně /17.03.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu