Ingredience
- 2 ks avokádo
- 300 g rajčata cherry
- 100 g olivy černé
- 50 g máslo
- 2 lžíce olej olivový
- sůl a pepř podle chuti
- 100 g smetana zakysaná
- 2 stroužky česnek
- 4 ks bageta
- dle chuti sůl bylinková
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Avokáda nožem rozpůlíme, vyjmeme pecku a pomocí lžíce vyjmeme i dužinu, kterou nakrájíme na kostičky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtinky. Olivy zase nakrájíme na kolečka.
-
Olivový olej ochutíme solí a čerstvě namletým pepřem. Vše opatrně promícháme a dáme vychladit.
-
Do zakysané smetany prolisujeme česnek, osolíme, opepříme a promícháme.
-
Bagetky podélně rozřízneme, vnitřní strany namažeme máslem, posypeme bylinkovou solí a krátce zapečeme dokřupava.
-
Salát podáváme s teplými bagetkami a dipem ze zakysané smetany.TIP: Chceš-li salát pikantnější, jemně ho posyp čerstvě mletým pepřem. Avokádo by kromě těhotných žen měli hodně jíst i lidé s nemocemi srdce či zvýšenou hladinou cholesterolu.