Ingredience
- 400 g cizrna
- 200 g sýr feta
- 100 g sýr eidam
- 100 g šunka
- 200 g pórek
- špetka sůl
- špetka pepř
- 100 g máslo
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cizrnu zalijeme vodou a necháme ji do druhého dne nabobtnat. Potom ji doměkka uvaříme v čerstvé, mírně osolené vodě.
-
Pórek důkladně omyjeme a nakrájíme na malé kousky, které na pánvi s rozpuštěným máslem orestujeme. Fetu, eidam a šunku nastrouháme.
-
Všechny suroviny promícháme a salát podle chuti osolíme a opepříme.
-
Cizrnový salát rozložíme do máslem vymazané zapékací formy a v předehřáté troubě krátce zapečeme. Podáváme samotný nebo s pečivem.
CIZRNA PROSPÍVÁ NAŠEMU ZDRAVÍ: Cizrna (římský hrách, cícer, chickpea) je luštěnina tvořící drobná hranatá zrnka nažloutlé barvy. Je zdrojem bílkovin a vlákniny. Obsahuje množství draslíku, vápníku, hořčíku a manganu. Z vitaminů v ní najdeme karoten a kyselinu listovou.