Reklama
Aténská pochoutka
Fotogalerie:

Aténská pochoutka

Veronika Frolíková

Vráž
Luštěniny bychom měli jíst minimálně dvakrát týdně. Cizrna patří mezi mé nejoblíbenější.
Veronika Frolíková, Vráž

Ingredience

  • 400 g cizrna
  • 200 g sýr feta
  • 100 g sýr eidam
  • 100 g šunka
  • 200 g pórek
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 100 g máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cizrnu zalijeme vodou a necháme ji do druhého dne nabobtnat. Potom ji doměkka uvaříme v čerstvé, mírně osolené vodě.
  2. krok2 Pórek důkladně omyjeme a nakrájíme na malé kousky, které na pánvi s rozpuštěným máslem orestujeme. Fetu, eidam a šunku nastrouháme.
  3. krok3 Všechny suroviny promícháme a salát podle chuti osolíme a opepříme.
  4. Cizrnový salát rozložíme do máslem vymazané zapékací formy a v předehřáté troubě krátce zapečeme. Podáváme samotný nebo s pečivem.
     

    CIZRNA PROSPÍVÁ NAŠEMU ZDRAVÍ: Cizrna (římský hrách, cícer, chickpea) je luštěnina tvořící drobná hranatá zrnka nažloutlé barvy. Je zdrojem bílkovin a vlákniny. Obsahuje množství draslíku, vápníku, hořčíku a manganu. Z vitaminů v ní najdeme karoten a kyselinu listovou.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Medailonky z vloček

Medailonky z vloček

Podávej s bramborem a zeleninovým salátem. Marie Holendová, Havlíčkův Brod ...
Zdravě a chutně /11.04.11
Salát z naklíčené čočky

Salát z naklíčené čočky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Zdravě a chutně /26.03.19
Kandovaná dýně

Kandovaná dýně

K přípravě musíš připočítat čas na namáčení.

Růžena Neprašová, Ústí nad ...

Zdravě a chutně /09.09.16
Lilkové závitky

Lilkové závitky

Loni jsem zkoušela vypěstovat lilek na zahradě, ale není to zrovna snadné. Už si ho ...

Zdravě a chutně /31.08.16
Panzanella s pečenými rajčaty

Panzanella s pečenými rajčaty

Typická lehká letní pochoutka, po které nepřibereš. Do másla můžeš nasekat ...

Zdravě a chutně /06.09.16
Houstičky s tvarohem a bylinkami

Houstičky s tvarohem a bylinkami

Na jaře začínám zase řádit kolem zahrádky a po zimě mám plné ruce práce, abych se ...
Zdravě a chutně /29.09.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu