Reklama
Angreštový pohár
Fotogalerie:

Angreštový pohár

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Robert Stach, Písek

Ingredience

  • 5 plátků želatiny
  • 300 ml vody
  • 100 ml rybízového sirupu
  • 400 g zralého angreštu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Plátky želatiny namočíme na 5 minut do studené vody. Poté ji vyjmeme, vyždímáme a vložíme do hrnku se 100 ml horké vody. Mícháme, dokud se nerozpustí, pak přidáme 200 ml studené vody a sirup.

  2. Směs dobře promícháme a necháme nejlépe v plastové nádobě v chladu ztuhnout.

  3. Želé vyklopíme a nakrájíme na malé kousky.

  4. Do pohárů navrstvíme střídavě želé a angrešt.

Tip redakce

Do želatiny můžeme přidat nasekané mátové listy.

Pošli recept! 8/2017 (2.8.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborový salát s řepou

Bramborový salát s řepou

Vypadá spíš jako malinová zmrzlina, ale chuťově s ní nemá nic společného. Jan ...
Zdravě a chutně /22.03.10
Dobrota z řepy

Dobrota z řepy

Je výborná jako příloha ke grilovanému masu.
Květa Kroupová, Praha
Zdravě a chutně /22.12.11
Jáhlové knedlíčky

Jáhlové knedlíčky

Je to sladká pochoutka.
Alena Machalová, Rožnov p. Radhoštěm
Zdravě a chutně /12.12.08
Makový koláč

Makový koláč

Zdravá buchta, ideální na svačinku.
Lucie Blahová, Slavičín
Zdravě a chutně /27.12.11
Tarhoňa

Tarhoňa

Zkus toto jednoduché bezmasé jídlo!
Ladislav Vesecký, Zlaté Hory
Zdravě a chutně /09.04.09
Vitaminová bomba

Vitaminová bomba

Dělávám si jej jako lehký oběd do práce.
Jitka Pavlíková, Strakonice
Zdravě a chutně /17.10.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu