Tradiční východoslovenská polévka.
Tasia Miturová, Bartošovice
Ingredience
- 4 větší brambory
- 1 svazek čerstvý kopr
- 1 litr podmáslí
- 1 šlehačka
- mouka na zahuštění
- 1 konzerva fazole ve vlastní šťávě
- sůl podle potřeby
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Oloupeme brambory‚ omyjeme je a nakrájíme na menší kostičky. Dáme je do dvou litrů studené vody vařit.
-
Kopr omyjeme a nasekáme nadrobno. Podmáslí smícháme se šlehačkou‚ přidáme mouku, kopr a dobře promícháme. Když jsou brambory uvařené a měkké, přidáme
k nim připravenou mléčnou směs a přivedeme k varu. -
Necháme ještě chvíli provařit a pak přidáme konzervu sterilovaných fazolí. Podle chuti osolíme.