Reklama
Žuvka
Fotogalerie:

Žuvka

Tasia Miturová

Bartošovice

Tradiční východoslovenská polévka.

Tasia Miturová, Bartošovice

Ingredience

  • 4 větší brambory
  • 1 svazek čerstvý kopr
  • 1 litr podmáslí
  • 1 šlehačka
  • mouka na zahuštění
  • 1 konzerva fazole ve vlastní šťávě
  • sůl podle potřeby

Doba přípravy

Počet porcí

7

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Oloupeme brambory‚ omyjeme je a nakrájíme na menší kostičky. Dáme je do dvou litrů studené vody vařit.

  2. Kopr omyjeme a nasekáme nadrobno. Podmáslí smícháme se šlehačkou‚ přidáme mouku, kopr a dobře promícháme. Když jsou brambory uvařené a měkké, přidáme
    k nim připravenou mléčnou směs a přivedeme k varu.

  3. Necháme ještě chvíli provařit a pak přidáme konzervu sterilovaných fazolí. Podle chuti osolíme.

Pošli recept! - Speciál - Recepty ze světa (16.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Letní plněné cukety

Letní plněné cukety

Vynikající zatepla i zastudena. Magda Hrabálková, Hradec Králové
Za pár korun /07.07.17
Těstoviny s nivou a česnekem

Těstoviny s nivou a česnekem

Rychlé, levné a výborné jídlo, můžeme i zapéct.

Květoslava Svrčinová, Grygov

Za pár korun /31.01.13
Plněné skořápky

Plněné skořápky

Veselé velikonoční pohoštění.

Markéta Pilná, Benešov

Za pár korun /26.03.16
Kuřecí plátek na ovoci

Kuřecí plátek na ovoci

Trochu netradiční, ale výborná úprava.

Věra Melicharová, Beroun

Za pár korun /11.08.16
Křupavé cuketové řízečky

Křupavé cuketové řízečky

Nasáknou jen malé množství tuku.

Markéta Kopečná, Praha

Za pár korun /24.10.13
Drožďovka

Drožďovka

I zdravé věci můžou chutnat dobře. Tato pomazánka je toho důkazem.
Za pár korun /21.02.09
 

Nejnovější

Skořicová rýže

Skořicová rýže

Bohdana Svobodová, Veselí nad Moravou
Za pár korun /18.11.17
Perníková chaloupka

Perníková chaloupka

Kateřina Ocieczková, Stonava

Všehochuť /18.11.17
Kachna na medu

Kachna na medu

Oblíbený oběd na Boží hod vánoční v mnoha rodinách představuje dozlatova upečená ...

Všehochuť /18.11.17
Křehké cukroví s rozinkami

Křehké cukroví s rozinkami

Upečeno podle receptu Lenky Moudré z Třebíče

Sladký život /18.11.17
Šohajky

Šohajky

Marta Černínová, Mokré Lazce

Sladký život /18.11.17
Linecké trojhránky

Linecké trojhránky

Květa Šindelářová, Praha

Sladký život /18.11.17
Medové hvězdičky

Medové hvězdičky

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /18.11.17
Mandlové perníčky

Mandlové perníčky

Upečeno podle receptu Hany Kroutilové z Liberce

Škola vaření /17.11.17
Likér z kaštanů

Likér z kaštanů

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Všehochuť /17.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1711_small

Podzimní pečení

Podzim chutná jablky, hruškami, švestkami, ořechy a medem. Moučníky, které budeme péct v tomto speciálu..

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama