Reklama
Žloutková polévka
Fotogalerie:

Žloutková polévka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tato jemná polévka ve mně probouzí vzpomínky na dětství.

Jana Dlasková, Hodonín

Ingredience

  • 1 svazek jarní cibulka
  • 1 lžíce máslo
  • 2 lžíce kukuřičný škrob
  • 750 ml zeleninový vývar
  • 250 ml mléko
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl podle chuti
  • 2 vejce
  • petrželka nebo pažitka na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cibulky očistíme a pokrájíme na kolečka. V hrnci rozpustíme na mírném plameni máslo a přidáme pokrájené cibulky. Promícháme a necháme asi 8 minut restovat, dokud nezměknou, občas promícháme.

  2. krok2

    Potom přisypeme kukuřičný škrob a opět promícháme. Přilijeme vývar a stále mícháme, aby se netvořily hrudky. Potom vlijeme horké mléko, přidáme muškátový oříšek a osolíme. Polévku necháme probublávat 15 až 20 minut, občas zamícháme.

  3. krok3

    Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky prošleháme v misce a za stálého míchání je přilijeme do polévky. Polévku stáhneme z ohně. Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.

Pošli recept! 4/2015 (3.3.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kari čočka s bramborem

Kari čočka s bramborem

Zdravý a sytý oběd. Jana Kotoučková, Veselice
Za pár korun /04.08.13
Mrkvovo-sýrová pomazánka

Mrkvovo-sýrová pomazánka

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Za pár korun /24.03.20
Pečená hruška s ořechy

Pečená hruška s ořechy

Chce to řecký jogurt.

Andrea Janáková, Polička

Za pár korun /09.11.18
Lečo s bramborem

Lečo s bramborem

Můžeš přidat i jednu sušenou feferonku.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha


Za pár korun /18.10.15
Mangoldová polévka

Mangoldová polévka

Je u nás velmi oblíbená.

Anna Ešnerová, Hradec Králové

Za pár korun /10.12.12
Výborná kukuřice

Výborná kukuřice

Vhodná k masu nebo jen tak na osvěžení.

Anna Veselá, Žďár nad Sázavou

Za pár korun /22.06.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu