Má sladkokyselou chuť, rády ho baští i děti.
Irena Ivanová, Ostrava
Ingredience
- 3 kg hlávkové zelí
- 3 ks mrkev
- 3 velké cibule
- 2,5 l vroucí voda
- 2‚5 lžíce sůl
- 1 hrnek ocet
- 1 hrnek slunečnicový olej
- 3/4 hrnku cukr
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Zeleninu očistíme a důkladně opláchneme. Zelí nakrouháme‚ cibuli nakrájíme na kostičky a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle.
-
Přidáme sůl‚ cukr‚ ocet (nejlepší je jablečný) a slunečnicový olej. Nakonec vše zalijeme vroucí vodou.
-
Takto připravený salát naskládáme do pečlivě vymytých sklenic a necháme pomalu vychladnout. Skladujeme v chladu. Podáváme k masu.