Reklama
Reklama
Zelný koláč
Fotogalerie:

Zelný koláč

Pavlína Bulawová

Návsí
Je to osvědčený a léty vyzkoušený recept.
Pavlína Bulawová, Návsí

Ingredience

  • Náplň
  • asi 1 kg zelí bílé
  • 1 cibule velká
  • 2 lžíce sádlo
  • sůl a pepř podle chuti
  • 250 ml mléko
  • 1 kostka droždí
  • 1 lžička cukr
  • 300 g mouka hladká
  • 200 g mouka grahamová
  • 1 vejce
  • 1 lžička sůl
  • 150 ml olej
  • Ostatní
  • na potření vejce
  • na posypání sezam

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Zelí nakrouháme, cibuli oloupeme a na dvou lžících sádla osmažíme dorůžova. Přidáme zelí, osolíme, opepříme a dusíme doměkka.
  2. Do 100 ml vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek. Ten vlijeme k mouce, přidáme vejce, sůl, olej, zbylé mléko a vypracujeme vláčné těsto, které necháme vykynout.
  3. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme na velikost plechu. Na plech vyložený pečicím papírem dáme jednu placku. Pokryjeme zelím a přikryjeme druhou plackou. Necháme ještě 15 minut kynout, potřeme vejcem, posypeme sezamem a pečeme při 170 °C asi 25 minut.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Uzená polévka

Uzená polévka

S bylinkami je nejlepší. Marika Hradečná, Andělská Hora
Za pár korun /14.02.16
Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky

Můžeš je připravit i v celku jako sekanou.
Alena Hanáková, Katusice
Za pár korun /04.05.11
Halušky se zelím II

Halušky se zelím II

Těsto si můžeš sama připravit nebo koupit polotovar.
Monika Vosolsobě, Praha
Za pár korun /19.11.08
Špenátové těstoviny s rajčatovou omáčkou

Špenátové těstoviny s rajčatovou omáčkou

Po usušení je uskladníme nebo hned uvaříme.

Markéta Musilová, Koryčany

Za pár korun /08.09.16
Škvarkové placky

Škvarkové placky

Jsou báječně šťavnaté a voňavé.

Jarmila Hradecká, Žatec

Za pár korun /02.08.15
Arašídová pomazánka

Arašídová pomazánka

Je skvělá‚ protože obsahuje zdravé tuky z arašídů.
Tereza Mrowiecová, ...
Za pár korun /08.06.10
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama