Ingredience
- Náplň
- asi 1 kg zelí bílé
- 1 cibule velká
- 2 lžíce sádlo
- sůl a pepř podle chuti
- 250 ml mléko
- 1 kostka droždí
- 1 lžička cukr
- 300 g mouka hladká
- 200 g mouka grahamová
- 1 vejce
- 1 lžička sůl
- 150 ml olej
- Ostatní
- na potření vejce
- na posypání sezam
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Zelí nakrouháme, cibuli oloupeme a na dvou lžících sádla osmažíme dorůžova. Přidáme zelí, osolíme, opepříme a dusíme doměkka.
-
Do 100 ml vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek. Ten vlijeme k mouce, přidáme vejce, sůl, olej, zbylé mléko a vypracujeme vláčné těsto, které necháme vykynout.
-
Těsto rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme na velikost plechu. Na plech vyložený pečicím papírem dáme jednu placku. Pokryjeme zelím a přikryjeme druhou plackou. Necháme ještě 15 minut kynout, potřeme vejcem, posypeme sezamem a pečeme při 170 °C asi 25 minut.