Reklama
Zelný koláč
Fotogalerie:

Zelný koláč

Pavlína Bulawová

Návsí
Je to osvědčený a léty vyzkoušený recept.
Pavlína Bulawová, Návsí

Ingredience

  • Náplň
  • asi 1 kg zelí bílé
  • 1 cibule velká
  • 2 lžíce sádlo
  • sůl a pepř podle chuti
  • 250 ml mléko
  • 1 kostka droždí
  • 1 lžička cukr
  • 300 g mouka hladká
  • 200 g mouka grahamová
  • 1 vejce
  • 1 lžička sůl
  • 150 ml olej
  • Ostatní
  • na potření vejce
  • na posypání sezam

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Zelí nakrouháme, cibuli oloupeme a na dvou lžících sádla osmažíme dorůžova. Přidáme zelí, osolíme, opepříme a dusíme doměkka.
  2. Do 100 ml vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek. Ten vlijeme k mouce, přidáme vejce, sůl, olej, zbylé mléko a vypracujeme vláčné těsto, které necháme vykynout.
  3. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme na velikost plechu. Na plech vyložený pečicím papírem dáme jednu placku. Pokryjeme zelím a přikryjeme druhou plackou. Necháme ještě 15 minut kynout, potřeme vejcem, posypeme sezamem a pečeme při 170 °C asi 25 minut.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chilli jatýrka

Chilli jatýrka

Jednoduchá dobrota. Martina Antalová, Odolena Voda
Za pár korun /04.08.15
Dýňová polévka

Dýňová polévka

Je výborná dochucená orientálním kořením.
Martina Dymková, Německo
Za pár korun /27.12.11
Čočková polévka s mozzarellou

Čočková polévka s mozzarellou

Polévka je sytá a můžeme ji směle podávat jako hlavní chod.

Kateřina Pohlová, Velké ...

Za pár korun /28.08.14
Mangoldová polévka

Mangoldová polévka

Je u nás velmi oblíbená.

Anna Ešnerová, Hradec Králové

Za pár korun /10.12.12
Houbová polévka

Houbová polévka

Zahřeje i zasytí.

Markéta Vušková

Za pár korun /24.11.12
Hanácké smradlavky

Hanácké smradlavky

Po vaření nezapomeň důkladně vyvětrat!

Veronika Marková, Český Těšín

Za pár korun /30.05.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu