Reklama
Zelný koláč
Fotogalerie:

Zelný koláč

Pavlína Bulawová

Návsí
Je to osvědčený a léty vyzkoušený recept.
Pavlína Bulawová, Návsí

Ingredience

  • Náplň
  • asi 1 kg zelí bílé
  • 1 cibule velká
  • 2 lžíce sádlo
  • sůl a pepř podle chuti
  • 250 ml mléko
  • 1 kostka droždí
  • 1 lžička cukr
  • 300 g mouka hladká
  • 200 g mouka grahamová
  • 1 vejce
  • 1 lžička sůl
  • 150 ml olej
  • Ostatní
  • na potření vejce
  • na posypání sezam

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Zelí nakrouháme, cibuli oloupeme a na dvou lžících sádla osmažíme dorůžova. Přidáme zelí, osolíme, opepříme a dusíme doměkka.
  2. Do 100 ml vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek. Ten vlijeme k mouce, přidáme vejce, sůl, olej, zbylé mléko a vypracujeme vláčné těsto, které necháme vykynout.
  3. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme na velikost plechu. Na plech vyložený pečicím papírem dáme jednu placku. Pokryjeme zelím a přikryjeme druhou plackou. Necháme ještě 15 minut kynout, potřeme vejcem, posypeme sezamem a pečeme při 170 °C asi 25 minut.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Česneková omáčka

Česneková omáčka

Je výborná s kuřecím masem a těstovinami. Nikola Černá, Praha
Za pár korun /25.04.15
Katův šleh trochu jinak

Katův šleh trochu jinak

Alena Peštová, České Budějovice

Za pár korun /21.06.19
Banánový salát s karí

Banánový salát s karí

Podáváme dobře vychlazený.

Daniela Flanderková, Bakov nad Jizerou

Za pár korun /04.02.17
Kuřecí kousky  ve slanině

Kuřecí kousky ve slanině

Důležité je zvolit správné koření.

Miroslava Žáčková, Praha

Za pár korun /11.07.14
Křupavé špenátové lívanečky

Křupavé špenátové lívanečky

Vynikají špenátová pochoutka.

Lenka Jakubčáková, Kdyně

Za pár korun /19.05.13
Pletýnky s mákem

Pletýnky s mákem

Nejlépe chutnají ještě teplé, ale i studené jsou výborné.

Leona Němcová, Boskovice

Za pár korun /11.09.13
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama