Reklama
Zelník na plech
Fotogalerie:

Zelník na plech

Barbora Míčanská

Praha
Zelí patří k nejzdravější zelenině díky vysokému obsahu vitaminů a minerálů. Mám ho ráda nejen syrové v salátech, ale i v teplé kuchyni. Zelníky jsou nejen zdravé, ale i velmi jednoduché.
Barbora Míčanská, Praha

Ingredience

  • 500 g zelí kysané
  • 250 g mouka polohrubá
  • 1/2 prášek do pečiva
  • 200 ml mléko
  • 80 g máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Okapané zelí smícháme s moukou a kypřicím práškem. Osolíme a přidáme acidofilní mléko a rozehřátý tuk. Z ingrediencí vypracujeme těsto. Pokud je příliš tuhé, přidáme mléko, a pokud je moc řídké, přidáme naopak mouku.
  2. Z těsta vyválíme plát, který velmi opatrně přeneseme na vymazaný a vysypaný plech či do formy na pečení. Propícháme ho vidličkou a dáme do vyhřáté trouby péci. Pečeme asi 45 minut.

Pošli recept! 10/2008 (17.9.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Maso na houbách s kuskusem

Maso na houbách s kuskusem

Levné a rychlé. Martina Hejnyšová, Praha
Za pár korun /06.09.14
Smažené plněné rohlíky

Smažené plněné rohlíky

Vůbec to nechutná jako obyčejné rohlíky.
Lenka Maryášová, Slavičín
Za pár korun /15.01.10
Špekáčkové špízy

Špekáčkové špízy

Hodí se k nim hořčice a kečup.

Lucie Novotná, Most

Za pár korun /14.07.16
Lečo s bramborem

Lečo s bramborem

Můžeš přidat i jednu sušenou feferonku.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha


Za pár korun /18.10.15
Knedlík z mikrovlnky

Knedlík z mikrovlnky

Mám ho rád s kuřátkem na paprice.
Vojta Miláček, Praha
Za pár korun /28.02.10
Domácí langoše

Domácí langoše

Teplá večeře ze surovin, které bývají po ruce.
Alena Stibanová, Skorkov
Za pár korun /06.03.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu