Se sklenicí piva nemají chybu.
Romana Cílková, Pardubice
Ingredience
- 450 g kysané zelí
- 500 g hladká mouka
- 2 lžíce škvarky
- 150 g vepřové sádlo
- 1 vejce
- trocha soli a pepře
- 1 lžička kmín
- špetka majoránky
- hladká mouka na vál
- olej na smažení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kysané zelí necháme okapat, pak je dobře vymačkáme a pokrájíme. Smícháme je s hladkou moukou, přidáme nadrobno pokrájené nebo umleté škvarky, změklé sádlo vejce, sůl, pepř, kmín, majoránku a směs rukama důkladně propracujeme.
-
Na pomoučeném vále rozválíme těsto na silnější placku a pomocí skleničky vykrájíme kolečka. Placky smažíme v rozpáleném oleji, hotové odkládáme na papírovou utěrku, aby se vsákl přebytečný tuk.
-
Na pomoučeném vále rozválíme těsto na silnější placku a pomocí skleničky vykrájíme kolečka. Placky smažíme v rozpáleném oleji, hotové odkládáme na papírovou utěrku, aby se vsákl přebytečný tuk.