Reklama
Zeleninové pomazánky z mrkve a celeru
Fotogalerie:

Zeleninové pomazánky z mrkve a celeru

Miloslava Landová

Hradec Králové
Rychlé, levné a hlavně zdravé pomazánky.
Miloslava Landová, Hradec Králové

Ingredience

  • 100 g majonéza
  • 2 mrkev
  • 1 celer
  • špetka pepř bílý
  • sůl podle chuti
  • 1 máslo pomazánkové
  • 1 pórek

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Zeleninu důkladně opláchneme a mrkev a celer ještě oloupeme.
  2. Do jedné misky si nastrouháme najemno celer a do další mrkev.
  3. Pórek nakrájíme hodně najemno a přidáme k němu nastrouhanou mrkev.
  4. Do misky s celerem vmícháme půl majolky a k pórku a mrkvi přidáme pomazánkové máslo a druhou půlku majolky. Obě pomazánky podle chuti osolíme a opepříme.
  5. Mažeme na plátky veky nebo nakrájené housky na plátky. Ozdobíme dle fantazie.

    TIP: Pomazánky můžeš dochutit česnekem nebo čerstvými sekanými bylinkami.

Pošli recept! - Speciál - Letní párty (23.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Slaninovo-sýrové bulky

Slaninovo-sýrové bulky

Všem chutnají třeba i samotné. Lenka Maryášová, Slavičín
Za pár korun /30.07.16
Ostré cibulové kroužky

Ostré cibulové kroužky

Ivana Černá, Praha

Za pár korun /24.10.18
Pikantní česneková dýně z trouby

Pikantní česneková dýně z trouby

Lehký sezonní oběd.

Kristýna Boháčová, Lipník nad Bečvou

Za pár korun /07.04.16
Bramborový nákyp

Bramborový nákyp

Výborná večeře, která skoro nic nestojí.

Simona Karlíková, Praha

Za pár korun /31.03.16
Drožďová pomazánka

Drožďová pomazánka

Kvasnice jsou plné důležitého vitaminu B.

Iva Červenková, Sedlčany

Za pár korun /25.02.16
Slavnostní čočkový salát  se zeleninou

Slavnostní čočkový salát se zeleninou

Různé saláty jsou v naší rodině oblíbené a nemusí to být vždy jen samotná...
Za pár korun /03.11.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu