Reklama
Zeleninová polévka s fritáty
Fotogalerie:

Zeleninová polévka s fritáty

Karolína Brousková

Plzeň

Trochu pracnější, ale v talíři vypadá úžasně.

Karolína Brousková, Plzeň

Ingredience

  • Ingredience
  • 2 mrkev
  • 2 petržel
  • 1/2 celer
  • 1/2 fenykl
  • 2 cibule
  • 2 bobkový list
  • 5 kuliček nové koření
  • 1 lžička pepř celý
  • dle chuti sůl a pepř
  • čerstvě strouhaný muškátový oříšek
  • 1 svazek pažitka
  • Na fritáty
  • 50 g hladká mouka
  • 10 g máslo
  • 1 vejce
  • 100 ml mléko
  • špetka sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

6–8

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkve, petržel, celer a fenykl očistíme, omyjeme, nakrájíme na větší kousky. Vložíme do většího hrnce, zalijeme 2 l studené vody, přidáme oloupané a na půlky nakrájené cibule, bobkové listy, nové koření a celý pepř. Vše dáme vařit asi na 40 minut. Zeleninový vývar přelijeme přes jemné síto a polévku scedíme, aby nebyla kalná. Vývar dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a strouhaným muškátovým oříškem.

  2. Vařené mrkve a petržele nakrájíme na malé kousky a vložíme je zpět do polévky.

  3. Na nudle rozmícháme mouku, vejce, mléko, osolíme, opepříme a umícháme v hladké těsto, které necháme odležet asi 15 minut.
  4. Teflonovou pánev vymažeme máslem a smažíme slabé palačinky, které hned svineme a na prkénku nakrájíme na tenké nudle. Ještě teplé fritáty vložíme do vývaru a při podávání hojně posypeme pažitkou.

Pošli recept! 3/2012 (6.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Trojúhelníčky s hlívou

Trojúhelníčky s hlívou

Hlíva je zdravější a chutnější než žampiony. Jana Kokošková, Brno
Za pár korun /27.02.15
Cizrnové karbanátky

Cizrnové karbanátky

Květákové nebo kapustové jsme dělali často, teď je občas prostřídám těmi ...

Za pár korun /18.07.17
Dýňová polévka

Dýňová polévka

Naše nejoblíbenější polévka

Dagmar Mikkolášková, Kladno

Za pár korun /13.07.14
Bramborové placky se zelím

Bramborové placky se zelím

Jestli se neobejdeš bez masa, přidej uzené.
Ivana Bartušková, Bítovčice
Za pár korun /18.02.10
Rychlovka z kuřecích jater

Rychlovka z kuřecích jater

Nejlepší přílohou je dušená rýže.

Květa Chlumecká, Vysoké Mýto

Za pár korun /18.07.14
Vaječné karbanátky

Vaječné karbanátky

Vhodné pro vegetariány. Komu bude chybět maso, může přidat slaninu nebo špek.

Martina ...

Za pár korun /01.08.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu