Reklama
Zeleninová polévka s fritáty
Fotogalerie:

Zeleninová polévka s fritáty

Karolína Brousková

Plzeň

Trochu pracnější, ale v talíři vypadá úžasně.

Karolína Brousková, Plzeň

Ingredience

  • Ingredience
  • 2 mrkev
  • 2 petržel
  • 1/2 celer
  • 1/2 fenykl
  • 2 cibule
  • 2 bobkový list
  • 5 kuliček nové koření
  • 1 lžička pepř celý
  • dle chuti sůl a pepř
  • čerstvě strouhaný muškátový oříšek
  • 1 svazek pažitka
  • Na fritáty
  • 50 g hladká mouka
  • 10 g máslo
  • 1 vejce
  • 100 ml mléko
  • špetka sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

6–8

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkve, petržel, celer a fenykl očistíme, omyjeme, nakrájíme na větší kousky. Vložíme do většího hrnce, zalijeme 2 l studené vody, přidáme oloupané a na půlky nakrájené cibule, bobkové listy, nové koření a celý pepř. Vše dáme vařit asi na 40 minut. Zeleninový vývar přelijeme přes jemné síto a polévku scedíme, aby nebyla kalná. Vývar dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a strouhaným muškátovým oříškem.

  2. Vařené mrkve a petržele nakrájíme na malé kousky a vložíme je zpět do polévky.

  3. Na nudle rozmícháme mouku, vejce, mléko, osolíme, opepříme a umícháme v hladké těsto, které necháme odležet asi 15 minut.
  4. Teflonovou pánev vymažeme máslem a smažíme slabé palačinky, které hned svineme a na prkénku nakrájíme na tenké nudle. Ještě teplé fritáty vložíme do vývaru a při podávání hojně posypeme pažitkou.

Pošli recept! 3/2012 (6.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nadívaný beránek

Nadívaný beránek

Je ještě lepší než ten piškotový. Kateřina Gajová, Brno
Za pár korun /03.02.14
Houbové košíčky

Houbové košíčky

V lese hledám nejen houby, ale i borůvky na marmeládu.

Ilona Skácelová, Mělník

Za pár korun /18.09.17
Jarní hrášková polévka s vaječnou zavářkou

Jarní hrášková polévka s vaječnou zavářkou

Bez polévky si naše rodina nedokáže představit sváteční oběd. Nemusí být vůbec ...
Za pár korun /27.05.10
Polévka s knedlíčky

Polévka s knedlíčky

Velice zdravá. 

Anna Slavíková, Zašová 

Za pár korun /05.03.12
Čočková polévka

Čočková polévka

Musí být tak hustá, aby v ní stála lžíce.

Petra Lišková, Hradec Králové

Za pár korun /13.02.16
Ovocný ledový punč

Ovocný ledový punč

Nejen dobré jídlo je důležitou součástí povedené oslavy, ale základem je ...
Za pár korun /16.12.10
 

Nejnovější

Krémová karotková polévka

Krémová karotková polévka

Františka Hozáková, Zábřeh
Za pár korun /21.11.17
Skořicové rybky

Skořicové rybky

Vlasta Melechová, Mladá Boleslav

Škola vaření /21.11.17
Krevetový aspik

Krevetový aspik

Aneta Koukalová, Humpolec

Všehochuť /21.11.17
Mlíčí na toastu

Mlíčí na toastu

Míša Holubová, Jaroměř

Všehochuť /21.11.17
Sádláčky s marmeládou

Sádláčky s marmeládou

Upečeno podle receptu Alžběty Růžičkové z Brna

Sladký život /21.11.17
Puškvorcové sušenky

Puškvorcové sušenky

Helena Šafářová, Praha

Sladký život /21.11.17
Kávové řezy s mandlemi

Kávové řezy s mandlemi

Jana Heidingerová, Praha

Sladký život /21.11.17
Pučálka

Pučálka

Petra Galatičová, Kroměříž

Škola vaření /20.11.17
Vánočka

Vánočka

Zdeňka Pěstová, Větřní

Škola vaření /20.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama