Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cizrnová omáčka s rýží

Cizrnová omáčka s rýží

Hodnocení receptu
4.6/5 Počet hodnocení: 15
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2507 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 342 g
Tuky 65 g
Vláknina 73 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

rýže basmati 120 g
olivový olej 2 PL
cizrna 400 g
předvařená
kajenský pepř ½
sójová smetana 100 ml

Postup

1

Rýži dáme vařit podle návodu na obalu (25-35 minut).

2

Na dvou lžících olivového oleje zpěníme na jemno nakrájenou cibulku.

3

Po 2 minutách přidáme rajčatový protlak, scezenou cizrnu a na kostičky nakrájené rajče. Opékáme 5 minut.

4

Přidáme kayenský pepř, sladkou papriku a vše zamícháme. Vše zalijeme rostlinnou smetanou, necháme 5 minut provařit a podáváme společně s rýží.

Vynikajici!

Autor: Petra Varecka

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč