Zdendova pánvička
Fotogalerie:

Zdendova pánvička

Zdeněk Veilguni

České Budějovice
Tohle skvělé jídlo zvládne každý.
Zdeněk Veilguni, České Budějovice

Ingredience

  • 5 lžic olej
  • 2 brambory
  • 1 cibule velká
  • 2 paprika zelená
  • 1 lžíce hořčice plnotučná
  • 150 g salám gothajský
  • 1 lžička maggi
  • sůl
  • pepř
  • dle chuti majoránka
  • dle chuti kmín
  • 1 lžička paprika sladká mletá

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. Ve středně velké pánvi rozpálíme olej a přidáme nakrájenou cibuli. Osmahneme ji lehce dozlatova.
  2. Brambory, salám a papriky pokrájíme na kostky a vložíme do pánve. Přidáme koření dle chuti.
  3. Směs promícháme, krátce podusíme, zalijeme vodou a pomalu vaříme.
  4. Po 5 minutách varu přidáme maggi a plnotučnou hořčici.
  5. Podle potřeby podléváme vodou a vaříme, dokud nejsou brambory a zelenina měkké. Pak necháme vodu vyvařit a směs občas promícháme. Jídlo není třeba ničím zahušťovat.
  6. Jako příloha se hodí nejlépe chleba nebo celozrnný rohlík a sklenka vychlazeného piva.

Pošli recept! 7/2009 (10.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapékaná vejce s kopřivami

Zapékaná vejce s kopřivami

Je to taková jarní vitaminová bomba. Markéta Závadová, Tábor
Za pár korun /08.03.17
Čatní

Čatní

Bez této pochoutky se neobejde žádné grilování.
Karel Hájek, Meziboří
Za pár korun /10.09.10
Grenadýr

Grenadýr

Jistě se ti už stalo, že při vaření zbyly vařené brambory a těstoviny. Když je ...
Za pár korun /05.12.08
Brambory s pórkem

Brambory s pórkem

Pokud nevíte, co s přemrzlými bramborami, taky je můžete použít, v tomto receptu se to ...

Za pár korun /19.05.12
Jitrničková polévka

Jitrničková polévka

Kdo má rád jitrnice, jistě nepohrdne.

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /07.02.16
Bramborovo-špenátové noky

Bramborovo-špenátové noky

Jsou výborné se sýrovou omáčkou.

Libuše Míková, Písařova Vesce

Za pár korun /09.09.14
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama