Reklama
Zdendova pánvička
Fotogalerie:

Zdendova pánvička

Zdeněk Veilguni

České Budějovice
Tohle skvělé jídlo zvládne každý.
Zdeněk Veilguni, České Budějovice

Ingredience

  • 5 lžic olej
  • 2 brambory
  • 1 cibule velká
  • 2 paprika zelená
  • 1 lžíce hořčice plnotučná
  • 150 g salám gothajský
  • 1 lžička maggi
  • sůl
  • pepř
  • dle chuti majoránka
  • dle chuti kmín
  • 1 lžička paprika sladká mletá

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. Ve středně velké pánvi rozpálíme olej a přidáme nakrájenou cibuli. Osmahneme ji lehce dozlatova.
  2. Brambory, salám a papriky pokrájíme na kostky a vložíme do pánve. Přidáme koření dle chuti.
  3. Směs promícháme, krátce podusíme, zalijeme vodou a pomalu vaříme.
  4. Po 5 minutách varu přidáme maggi a plnotučnou hořčici.
  5. Podle potřeby podléváme vodou a vaříme, dokud nejsou brambory a zelenina měkké. Pak necháme vodu vyvařit a směs občas promícháme. Jídlo není třeba ničím zahušťovat.
  6. Jako příloha se hodí nejlépe chleba nebo celozrnný rohlík a sklenka vychlazeného piva.

Pošli recept! 7/2009 (10.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Knedlík z mikrovlnky

Knedlík z mikrovlnky

Mám ho rád s kuřátkem na paprice. Vojta Miláček, Praha
Za pár korun /28.02.10
Domácí tvaroháček

Domácí tvaroháček

Děti si ho velmi oblíbili. Děláme z něj i osvěžující letní pohár s ovocem a ...
Za pár korun /11.06.12
Pivní palačinky se salátem

Pivní palačinky se salátem

Lehké zeleninové palačinky můžeme jíst i samotné. Ale jako přílohu k masu, ...
Za pár korun /10.09.10
Pikantní dijonská omáčka

Pikantní dijonská omáčka

Je velice jemná, lahodná po zelenině a mírně pikantní po hořčici.

Ema ...

Za pár korun /18.06.16
Výborné zelňáky

Výborné zelňáky

Jsou vynikající variantou bramboráků.
Andrea Holcová, České Budějovice
Za pár korun /11.12.08
Řeřichová pomazánka

Řeřichová pomazánka

Pomazánka s jarní příchutí.

Jana Konečná, Zelinkovice

Za pár korun /18.04.13
 

Nejnovější

Jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy
Za pár korun /09.06.18
Krémový dortík

Krémový dortík

Michaela Launová, Běrunice-Slibovice

Škola vaření /09.06.18
Smetanovo-jahodový dort

Smetanovo-jahodový dort

Podle receptu

Karolíny Poledňákové z Mostu

Vaříme express /09.06.18
Vydařený hejk

Vydařený hejk

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /09.06.18
Kakaovo-tvarohový dezert s broskvemi

Kakaovo-tvarohový dezert s broskvemi

Hrnkový recept

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /09.06.18
Plněné kalamáry s koprovou omáčkou

Plněné kalamáry s koprovou omáčkou

Milada Solánková, Praha

Všehochuť /09.06.18
Řepný dortík s tvarohem

Řepný dortík s tvarohem

Hana Kůrková, Kardašova Řečice

Škola vaření /08.06.18
Snadný malinový krém

Snadný malinový krém

Extra rychlý dezert

Alžběta Mikšová, Brno

Vaříme express /08.06.18
Pudinkový dort s ovocem

Pudinkový dort s ovocem

Michaela Hrdinová, Lanškroun

Vaříme express /08.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama