Nemáš-li gril, opeč je na pánvi s trochou tuku.
Eva Jonášová, Jihlava
Ingredience
- 1 starší rohlík
- trocha mléka
- 400 g mleté maso (směs hovězího a vepřového)
- 1/2 cibule
- 3 stroužky česnek
- 1 vejce
- 1 lžička grilovací koření
- sůl podle chuti
- strouhanka podle potřeby
- 12 plátků anglická slanina
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do mísy dáme rohlík nakrájený na plátky a zalijeme ho trochou mléka. Necháme vsáknout. Pak přidáme maso, nadrobno nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, vejce, koření a sůl a vše dobře promícháme. Podle potřeby zahustíme strouhankou.
-
Tvoříme malé šišky‚ které obalíme ve slanině. Ogrilujeme ze všech stran. Podáváme s opečeným rohlíkem potřeným česnekem a se zeleninou.