Reklama
Závin s kopřivami
Fotogalerie:

Závin s kopřivami

Soňa Genčúrová

Praha
Jak nastane sezona mladých kopřiv, snažím se je využít na různé způsoby.
Soňa Genčúrová, Praha

Ingredience

  • 1 těsto listové
  • 2 lžíce máslo
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česnek
  • 1 miska kopřivy čerstvé
  • 2 lžíce sýr strouhaný
  • 3 vejce
  • 4+6 nožiček párky
  • dle chuti koření grilovací

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Listové těsto rozdělíme na dva nebo tři díly a rozválíme do obdélníku. Na másle podusíme na kostičky nakrájenou cibuli a česnek, přidáme oprané a usekané kopřivy a asi 10 minut dusíme. Osolíme, přidáme libovolný strouhaný tvrdý sýr a dvě vejce. Za stálého míchání necháme směs postupně ztuhnout.
  2. Vychladlou směsí potřeme listové těsto, doprostřed položíme po celé délce párek, stočíme a položíme na vymazaný pekáč.
  3. Těsto několikrát propíchneme vidličkou, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme grilovacím kořením a dáme na 10 minut péct při 200° C. Pak teplotu snížíme a dopečeme.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čatní

Čatní

Bez této pochoutky se neobejde žádné grilování. Karel Hájek, Meziboří
Za pár korun /10.09.10
Pohankové rizoto po italsku

Pohankové rizoto po italsku

Obdoba klasického italského rizota.

Lidia Urlič, Brno

Za pár korun /06.01.13
Cibulová omáčka

Cibulová omáčka

Snad i ty oceníš, jak je dobrá. 

Marta Černínová, Mokré Lazce 

Za pár korun /28.02.12
Tvarohová pomazánka se salámem

Tvarohová pomazánka se salámem

S tvarohem je určitě kapku zdravější.

Vlasta Valachová, Borovany

Za pár korun /29.01.13
Brokolicová polévka s nivou

Brokolicová polévka s nivou

Aromatická niva se u nás těší velké oblibě. Přidávám ji do mnoha jídel a můžu...

Za pár korun /13.06.17
Pórkové karbanátky

Pórkové karbanátky

Jsou dobré i studené, jen tak na zakousnutí.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Za pár korun /30.03.14
 

Nejnovější

Rybí knedlíčky

Rybí knedlíčky

Skvě lé nápady Kateřina Pavlíková, Příbram
Vaříme express /15.10.18
Banánové muffiny s duchy

Banánové muffiny s duchy

Děti budou nadšené.

Jiřina Svobodová, Mělník

Všehochuť /15.10.18
Rychlý houbový salát

Rychlý houbový salát

Veronika Duchková, Most

Vaříme express /14.10.18
Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Děti si zamilují

Podle receptu Zuzany Mírské z Brna

Vaříme express /14.10.18
Pyré z řapíkatého celeru

Pyré z řapíkatého celeru

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Za pár korun /13.10.18
Zelný závin v listovém těstě

Zelný závin v listovém těstě

Hana Benešová, Chrudim

Škola vaření /13.10.18
Ořechová buchta s kávovou polevou

Ořechová buchta s kávovou polevou

Aneta Kolářová, Chodov
Sladký život /13.10.18
Rajčatová polévka se strouháním

Rajčatová polévka se strouháním

Martina Slámová, Karviná-Ráj

Za pár korun /12.10.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama