Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou
Ingredience
- větší koš lesních hub
- dle potřeby sůl
- 1,75 l vody
- 120 g cukru krupice
- 500 ml octa
- 1 deko
- 15 tabletek cukerinu
- 5 cibulí
- 10 feferonek
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejdříve očistíme houby, nakrájíme je a vymácháme ve studené vodě. Houby dáme do osolené vody a necháme krátce projít varem.
-
Mezitím si v hrnci svaříme na 5 minut vodu, cukr, ocet a deko. Poté přidáme 15 tabletek cukerinu a lák odstavíme.
-
Do každé zavařovací sklenice dáme 2 plátky cibule a pár kousků feferonky. Poté naplníme houbami a zalijeme po okraj sklenice lákem.
-
Sklenice uzavřeme a sterilujeme 20 minut při 80 °C. Zavařené houby uskladníme v tmavé a chladné místnosti.