Reklama
Zapečená křídla a brambory
Fotogalerie:

Zapečená křídla a brambory

Jana Remková

Orlová

Za pár korun velká dobrota.

Jana Remková, Orlová

Ingredience

  • 4 kuřecí křídla
  • 4 menší brambory
  • trocha oleje
  • sůl podle potřeby
  • 100 g tvrdý sýr
  • 1 smetana 30% nebo Rama Cremefine
  • špetka kmínu

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory očistíme a nakrájíme na kolečka. Vložíme do pekáčku vymazaného olejem, osolíme a dáme do trouby péct. Mezitím si najemno nastrouháme sýr a spojíme jej se smetanou. Po 30 minutách pečení potřeme brambory polovinou této směsi a dopečeme.

  2. Podobně upečeme i křídla. Asi 10 minut před koncem pečení je potřeme zbytkem smetanové směsi a posypeme kmínem. Podáváme se salátem.

Pošli recept! - Speciál - Pochoutky z drůbeže (21.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Česnekové trojhránky

Česnekové trojhránky

Můžeme přibalit i sýr nebo salám. Martina Juklíčková, Štětí
Za pár korun /01.03.15
Výborné zelňáky

Výborné zelňáky

Jsou vynikající variantou bramboráků.
Andrea Holcová, České Budějovice
Za pár korun /11.12.08
Domácí Bulharská pomazánka

Domácí Bulharská pomazánka

Skvělá třeba k topinkám, nebo jako pomazánka na jednohubky!

Anna Kadlubiecová, Písek

Za pár korun /16.04.12
Polévka s krabími tyčinkami

Polévka s krabími tyčinkami

Neboj se vyzkoušet tuto netradiční pochoutku. U nás ji musím dělat alespoň jednou ...

Za pár korun /12.02.14
Šunková rolka trochu jinak

Šunková rolka trochu jinak

Báječné spojení šunky a banánu.
Za pár korun /05.04.12
Pikantní kostky v bramboráku

Pikantní kostky v bramboráku

Na dobře připraveném sójovém mase si smlsnou i pánové.

Pavla Tomanová, ...

Za pár korun /14.05.16
 

Nejnovější

Pečený pikantní králík

Pečený pikantní králík

Nejlepší je nechat králíka naloženého v marinádě přes noc. Zuzana Travičková, ...
Škola vaření /27.06.17
Pohankové fašírky

Pohankové fašírky

Já je podávám s těstovinovým salátem.

Katarína Oelschlagerová, Ústí nad Labem

...
Zdravě a chutně /27.06.17
Plněné vepřové řízky

Plněné vepřové řízky

Do mouky lze přidat koření nebo bylinky.

Irena Majerová, Brno

Škola vaření /26.06.17
Jehněčí špízy

Jehněčí špízy

Grilujeme pomalu, aby bylo maso propečené.

Radim Slotek, Hradec Králové

Všehochuť /26.06.17
Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...

Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama