Reklama
Zapečená jablka se sněhem
Fotogalerie:
 

Zapečená jablka se sněhem

Veronika Prchlíková

Praha
Zdravý ovocný zákusek po dobrém obědě ti linii rozhodně nezničí.
Veronika Prchlíková, Praha

Ingredience

  • 4 jablka
  • 1 pudink vanilkový
  • 2 lžíce rum
  • 2 lžíce cukr pískový
  • 500 ml mléko
  • 1 lžíce máslo
  • 2 vejce
  • 1 cukr vanilkový
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžíce ořechy vlašské strouhané

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Mírně nakyslá jablka omyjeme, můžeme je i oloupat. Rozkrojíme, zbavíme je jádřince a pokrájíme na plátky. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Vanilkový pudink připravíme podle návodu na obalu, přidáme žloutky, dvě lžíce cukru a rumu. Necháme zchladnout.
  2. krok2 Ve vyšší míse ušleháme elektrickým šlehačem nebo metlou sníh, který osladíme sáčkem vanilkového cukru.
  3. krok3 Zapékací formu vymažeme máslem a na dno vyskládáme pokrájená jablka, která lehce posypeme mletou skořicí a zalijeme vanilkovým pudinkem.
  4. krok4 Polévkovou lžící potom poklademe na pudink sníh, vše posypeme sekanými ořechy a v elektrické troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova zapečeme. Tento rychlý sladký dezert můžeme podávat jak teplý, tak i studený.

Pošli recept! 10/2009 (16.9.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Král košťálovin

Král košťálovin

V zapékacích miskách vypadá skvěle. Lenka Němcová, Příkazy
Za pár korun /18.08.09
Rychlá pizza

Rychlá pizza

Do pizzerie nemůžeme chodit tak často, jak bychom chtěli, proto peču pizzu po svém.
...
Za pár korun /14.11.08
Citronovo - smetanové těstoviny

Citronovo - smetanové těstoviny

Citron propůjčí smetanové omáčce ten správný šmrnc!

Nikola Gargalíková, Liberec

Za pár korun /07.10.14
Pizza rohliky

Pizza rohliky

Rychla vecere nebo svacina i bez velkeho nakupu.
Za pár korun /17.10.16
Kachní polévka

Kachní polévka

Když zbudou drůbky, vařím polévku.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /08.02.12
Sladkokyselé okurky

Sladkokyselé okurky

Klasika nezklame.
Jana Marečková, Příbram
Za pár korun /12.12.08
 

Nejnovější

Koláč s pórkem

Koláč s pórkem

Koláč vydrží dlouho vláčný. Hana Šátralová, Praha
Za pár korun /25.07.17
Mléčný koktejl s lesními plody

Mléčný koktejl s lesními plody

Letní osvěžení s ovocem.

Petra Lipowská, Hrádek

Za pár korun /25.07.17
Letní truffle

Letní truffle

Přítel truffle miluje a já mu je vždy ráda připravím. Jsou opravdu jednoduché a ...

Vaříme express /25.07.17
Kuřecí medailonky s cuketami

Kuřecí medailonky s cuketami

Pro děti používám koření bez chilli.

Jaroslava Ludáková, Praha

Vaříme express /25.07.17
Cuketový salát s lichořeřišnicí

Cuketový salát s lichořeřišnicí

Tyto barevné květy obsahují vitamin C.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /25.07.17
Dortíky s limetkovým krémem

Dortíky s limetkovým krémem

Jsou tak skvělé, že vždy raději dělám dvojitou dávku.

Alžběta Brdková, ...

Sladký život /25.07.17
Jahodová zmrzlina à la mrož

Jahodová zmrzlina à la mrož

Chuťově se podobá známé zmrzlině. Kdo chce, může ji ještě polít čokoládou.

...

Sladký život /25.07.17
Bochánky se špenátem

Bochánky se špenátem

Se zeleninou jsou chutné i zdravé.

Petra Zídková, Pelhřimov

Škola vaření /24.07.17
Tvarohový koláč s pohankovým korpusem

Tvarohový koláč s pohankovým korpusem

Tento lehký dort je vhodný nejen pro ty, kteří se snaží držet si štíhlou linii, ...

Zdravě a chutně /24.07.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama