Ingredience
- 4 jablka
- 1 pudink vanilkový
- 2 lžíce rum
- 2 lžíce cukr pískový
- 500 ml mléko
- 1 lžíce máslo
- 2 vejce
- 1 cukr vanilkový
- 1 lžička skořice
- 2 lžíce ořechy vlašské strouhané
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mírně nakyslá jablka omyjeme, můžeme je i oloupat. Rozkrojíme, zbavíme je jádřince a pokrájíme na plátky. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Vanilkový pudink připravíme podle návodu na obalu, přidáme žloutky, dvě lžíce cukru a rumu. Necháme zchladnout.
-
Ve vyšší míse ušleháme elektrickým šlehačem nebo metlou sníh, který osladíme sáčkem vanilkového cukru.
-
Zapékací formu vymažeme máslem a na dno vyskládáme pokrájená jablka, která lehce posypeme mletou skořicí a zalijeme vanilkovým pudinkem.
-
Polévkovou lžící potom poklademe na pudink sníh, vše posypeme sekanými ořechy a v elektrické troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova zapečeme. Tento rychlý sladký dezert můžeme podávat jak teplý, tak i studený.