Reklama
Zapečená jablka se sněhem
Fotogalerie:
 

Zapečená jablka se sněhem

Veronika Prchlíková

Praha
Zdravý ovocný zákusek po dobrém obědě ti linii rozhodně nezničí.
Veronika Prchlíková, Praha

Ingredience

  • 4 jablka
  • 1 pudink vanilkový
  • 2 lžíce rum
  • 2 lžíce cukr pískový
  • 500 ml mléko
  • 1 lžíce máslo
  • 2 vejce
  • 1 cukr vanilkový
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžíce ořechy vlašské strouhané

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Mírně nakyslá jablka omyjeme, můžeme je i oloupat. Rozkrojíme, zbavíme je jádřince a pokrájíme na plátky. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Vanilkový pudink připravíme podle návodu na obalu, přidáme žloutky, dvě lžíce cukru a rumu. Necháme zchladnout.
  2. krok2 Ve vyšší míse ušleháme elektrickým šlehačem nebo metlou sníh, který osladíme sáčkem vanilkového cukru.
  3. krok3 Zapékací formu vymažeme máslem a na dno vyskládáme pokrájená jablka, která lehce posypeme mletou skořicí a zalijeme vanilkovým pudinkem.
  4. krok4 Polévkovou lžící potom poklademe na pudink sníh, vše posypeme sekanými ořechy a v elektrické troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova zapečeme. Tento rychlý sladký dezert můžeme podávat jak teplý, tak i studený.

Pošli recept! 10/2009 (16.9.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ciabatta se skrytým vejcem

Ciabatta se skrytým vejcem

Alespoň v sobotu nebo v neděli máme doma rádi vydatnou snídani tzv. na vidličku. ...
Za pár korun /26.07.13
Hrachová kaše trochu jinak

Hrachová kaše trochu jinak

Kaši podáváme s volským okem.

Erika Uchytilová, Praha

Za pár korun /28.02.12
Dršťková polévka z kotrče

Dršťková polévka z kotrče

Roste nejčastěji u kořenů borovic.

Larysa Muchynská, Kutná Hora

Za pár korun /15.03.13
Houbičky nakyselo

Houbičky nakyselo

Na sladké si moc nepotrpím, ale jsem nadšená houbařka, která přinese z lesa ...
Za pár korun /19.11.08
Rizoto z krabích tyčinek

Rizoto z krabích tyčinek

Rychlé, levné a zdravé jídlo k večeři i k obědu.
Martina ...
Za pár korun /19.07.10
Sváteční příloha k pečenému masu

Sváteční příloha k pečenému masu

Kuličky se mohou podávat i na sladko jako hlavní jídlo

Za pár korun /10.06.12
 

Nejnovější

Z červeného zelí s chilli

Z červeného zelí s chilli

Veronika Poláčková, Mýto
Za pár korun /23.10.18
Banánová bábovka s jogurtem

Banánová bábovka s jogurtem

Vylepšená klasika

Podle receptu Renaty Válkové z Kroměříže

Škola vaření /23.10.18
Salát z krabích tyčinek

Salát z krabích tyčinek

Věra Kurfiřtová, Ostrava

Vaříme express /23.10.18
Labužnické klopsy

Labužnické klopsy

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /23.10.18
Vepřová panenka ve slanině se švestkovou omáčkou

Vepřová panenka ve slanině se švestkovou omáčkou

Do 1 hodiny

Lucie Houžvičková, Praha

Všehochuť /23.10.18
Medové kuře s celerem

Medové kuře s celerem

Podle receptu

Lucie Hodulové z Děčína

Všehochuť /23.10.18
Papriky plněné bulgurem a balkánským sýrem

Papriky plněné bulgurem a balkánským sýrem

Jana Remková, Orlová-Lutyně
Za pár korun /22.10.18
Čertův pikantní mls

Čertův pikantní mls

Bohuslava Čeganová, Ostrava-Poruba

Vaříme express /22.10.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama