Reklama
Zapečená jablka se sněhem
Fotogalerie:
 

Zapečená jablka se sněhem

Veronika Prchlíková

Praha
Zdravý ovocný zákusek po dobrém obědě ti linii rozhodně nezničí.
Veronika Prchlíková, Praha

Ingredience

  • 4 jablka
  • 1 pudink vanilkový
  • 2 lžíce rum
  • 2 lžíce cukr pískový
  • 500 ml mléko
  • 1 lžíce máslo
  • 2 vejce
  • 1 cukr vanilkový
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžíce ořechy vlašské strouhané

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Mírně nakyslá jablka omyjeme, můžeme je i oloupat. Rozkrojíme, zbavíme je jádřince a pokrájíme na plátky. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Vanilkový pudink připravíme podle návodu na obalu, přidáme žloutky, dvě lžíce cukru a rumu. Necháme zchladnout.
  2. krok2 Ve vyšší míse ušleháme elektrickým šlehačem nebo metlou sníh, který osladíme sáčkem vanilkového cukru.
  3. krok3 Zapékací formu vymažeme máslem a na dno vyskládáme pokrájená jablka, která lehce posypeme mletou skořicí a zalijeme vanilkovým pudinkem.
  4. krok4 Polévkovou lžící potom poklademe na pudink sníh, vše posypeme sekanými ořechy a v elektrické troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova zapečeme. Tento rychlý sladký dezert můžeme podávat jak teplý, tak i studený.

Pošli recept! 10/2009 (16.9.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Drožďovka

Drožďovka

I zdravé věci můžou chutnat dobře. Tato pomazánka je toho důkazem.
Za pár korun /21.02.09
Sekaná z cukety

Sekaná z cukety

Klasika, kterou máme moc rádi.
Zuzana Zavadilová, Dřevohostice
Za pár korun /14.11.11
Uzená polévka

Uzená polévka

S bylinkami je nejlepší.

Marika Hradečná, Andělská Hora

Za pár korun /14.02.16
Cizrnová polévka s houbami

Cizrnová polévka s houbami

Neboj se cizrny, je opravdu dobrá.
Renata Slavíčková, Prostějov
Za pár korun /26.03.10
Kuřecí prsa à la Roman

Kuřecí prsa à la Roman

Nezvyklé přísady v této kombinaci chutnají skvěle.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Za pár korun /01.09.16
Česnekové trojhránky

Česnekové trojhránky

Můžeme přibalit i sýr nebo salám.

Martina Juklíčková, Štětí

Za pár korun /01.03.15
 

Nejnovější

Pizza s rajčaty a slaninou

Pizza s rajčaty a slaninou

Upečeno podle receptu Ilony Sedlákové z Přerova
Všehochuť /21.01.18
Makarony s hovězím ragú

Makarony s hovězím ragú

Laďka Drtinová, Vrchlabí

Všehochuť /21.01.18
Pikantní vepřová žebírka

Pikantní vepřová žebírka

Antonín Stejskal, Olomouc

Škola vaření /20.01.18
Jednoduchý ovesný koláček s jablíčky

Jednoduchý ovesný koláček s jablíčky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce

Zdravě a chutně /20.01.18
Vichyssoise

Vichyssoise

Lahůdka z Francie

Blanka Chadimová, Tábor

Všehochuť /20.01.18
Pizza od Adélky

Pizza od Adélky

Adéla Picálková, Babice

Škola vaření /19.01.18
Domácí prejt

Domácí prejt

Květa Šindelářová, Praha

Škola vaření /19.01.18
Fazolová pizza

Fazolová pizza

Hana Kupková, Ostrava-Poruba

Vaříme express /19.01.18
Hovězí karbanátky s pivem

Hovězí karbanátky s pivem

Podle receptu

Marie Hlaváčkové z Humpolce

Vaříme express /19.01.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama