Reklama
Zapečená cibule
Fotogalerie:

Zapečená cibule

Drahomíra Synáčová
Drahomíra Synáčová
Blovice

Cibule se jistě nachází uskladněná v nejednom sklepě. Recept se bude hodit také, až budete chtít překvapit své přátele, a když budete cibuli podávat s vychlazeným pivem - jistě sklidíte úspěch.

Drahomíra Synáčková, Blovice

Ingredience

  • 2 lžíce sádlo
  • 4 vejce
  • podle chuti sůl
  • 100 ml mléko
  • 3 stroužky česnek
  • 5 velká cibule
  • 100 g uzený bůček bez kosti
  • podle chuti mletý pepř
  • 150 g sýr na strouhání

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Jednu nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme v zapékací misce na rozehřátém sádle, přidáme na proužky nakrájený uzený bůček a osmahneme ho.

  2. Maso posypeme plátky česneku a lehce orestujeme. Směs pokryjeme na kolečka nakrájenou cibulí, osolíme a opepříme. Zapékací misku vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a zapékáme, až cibule začíná zlátnout.

  3. Vejce rozšleháme v mléce, vmícháme nastrouhaný sýr (část sýra necháme stranou) a vlejeme do zapékací misky. Počkáme až se vejce srazí a můžeme servírovat. Na talíři posypeme zbytkem sýra.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tvarohové tyčinky

Tvarohové tyčinky

Hodí se jako občerstvení k vínu. Anna Kornutová, Hnojník
Za pár korun /22.02.10
Rybí polévka

Rybí polévka

Recept mám od maminky.

Josef Bartušek, Bítovčice

Za pár korun /02.02.15
Banánový salát s karí

Banánový salát s karí

Podáváme dobře vychlazený.

Daniela Flanderková, Bakov nad Jizerou

Za pár korun /04.02.17
Pomazánka s řeřichou

Pomazánka s řeřichou

Dělám si ji, když jsem sám doma a mám hlad.

Ondřej Bárta, 9 let, Hradec Králové

...
Za pár korun /06.04.14
Ďáblovo oko

Ďáblovo oko

Vypadá hrozivě, chutná božsky.
Karel Paseka, Řepníky
Za pár korun /01.09.08
Tymiánové noky v rajské omáčce

Tymiánové noky v rajské omáčce

Báječná vzpruha do chladných podzimních dnů.

Eva Marečková, Jihlava

Za pár korun /18.02.15
 

Nejnovější

Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem
Za pár korun /22.09.18
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.09.18
Pečeně po italsku

Pečeně po italsku

Podle receptu

Lenky Veselé z Chomutova

Všehochuť /22.09.18
Bublanina s vínem

Bublanina s vínem

Podle receptu

Zuzany Smékalové z Mladé Boleslavi

Sladký život /22.09.18
Bramborové misky s křenem

Bramborové misky s křenem

Pikantní

Podle receptu Jindřišky Coufalové z Prahy

Za pár korun /21.09.18
Kuřecí stehýnka s rýží

Kuřecí stehýnka s rýží

Romana Heková, Svitavy

Škola vaření /21.09.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama