Reklama
Reklama
Vydatná bramboračka
Fotogalerie:

Vydatná bramboračka

Jana Linhartová

Neratovice
Polévka, která mi přijde k chuti hlavně v zimě.
Jana Linhartová, Neratovice

Ingredience

  • 6 brambory
  • 1 sáček zelenina mražená
  • pepř
  • sůl
  • 1 hrst houby sušené
  • 2-3 bujón zeleninový
  • 1 cibule
  • mouka hladká
  • olej
  • majoránka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 V hrnci na oleji zpěníme dozlatova kostičky cibule, přidáme houby a orestujeme. Zalijeme vodou, přidáme 2–3 bujony, osolíme, opepříme, přidáme mraženou zeleninu a kostičky brambor.
  2. Povaříme a zahustíme jíškou. Pokud máme rádi méně hustou, pak můžeme do polévky rozklepnout 2 vejce, která rozkvedláme v polévce a povaříme.
  3. Uvařenou polévku podle vlastní potřeby dochutíme.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí salát s ananasem

Kuřecí salát s ananasem

Když mi zbyde pečené nebo grilované kuře, připravím z něj vynikající salát.
Za pár korun /10.02.09
Rohlíčky

Rohlíčky

Máme rádi čerstvé, ještě teplé pečivo, proto je ráda a často peču.
Lucie Luxová, ...
Za pár korun /19.01.11
Tvarohová pomazánka se salámem

Tvarohová pomazánka se salámem

S tvarohem je určitě kapku zdravější.

Vlasta Valachová, Borovany

Za pár korun /29.01.13
Španělská čočka

Španělská čočka

Je mnohem lepší než ta klasická, nakyselo.

Helena Vebrová, Kolín

Za pár korun /05.02.14
Rýžové kuličky

Rýžové kuličky

Připrav pro své přátele toto jednoduché pohoštění. Určitě si pochutnají.
Lida Guk,...
Za pár korun /13.10.11
Kuřecí plátek na ovoci

Kuřecí plátek na ovoci

Trochu netradiční, ale výborná úprava.

Věra Melicharová, Beroun

Za pár korun /11.08.16
 

Nejnovější

Svíčková ze zahrady

Svíčková ze zahrady

Mariana Vašíčková, Olomouc
Škola vaření /20.03.19
Králík pečený v pytli

Králík pečený v pytli

Zkus pečicí fólii

Olga Malá, Praha

Škola vaření /20.03.19
Treska s kůrkou ze sezamu

Treska s kůrkou ze sezamu

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /20.03.19
Kapr na fazolkách

Kapr na fazolkách

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /20.03.19
Losos na špenátu

Losos na špenátu

Zdeňka Blažková, Vsetín

Vaříme express /20.03.19
Losos ve vaječném těstě

Losos ve vaječném těstě

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Vaříme express /20.03.19
Pstruh s mandlovou nádivkou

Pstruh s mandlovou nádivkou

Andrea Janáková, Polička

Zdravě a chutně /20.03.19
Pomerančový losos s pyré

Pomerančový losos s pyré

Karla Hanáková, Plzeň

Zdravě a chutně /20.03.19
Sumec na víně s bylinkami

Sumec na víně s bylinkami

Daniela Svobodová, Most

Zdravě a chutně /20.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama