Reklama
Vídeňská zapékaná kaše
Fotogalerie:

Vídeňská zapékaná kaše

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Výborná je i uvařená z jáhel. 

Petra Janečková, Tábor

Ingredience

  • 1 l plnotučné mléko
  • špetka soli
  • kousek másla
  • 180 g dětská krupička
  • 2 lžíce rozinky namočené v rumu
  • 2 lžíce strouhané oříšky
  • 3 lžíce přírodní cukr
  • 1 plněný perník v čokoládě
  • trocha medu
  • skořice podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Svaříme mléko a 1 lžíci másla se špetkou soli, postupně vmícháme krupici a vaříme asi 3 minuty. Pak vmícháme 2 lžíce cukru, rozinky, většinu oříšků a kousky perníku. 

  2. Kaši vlijeme do zapékacích misek, posypeme zbylými oříšky a lžící cukru a chvíli pod grilem zapečeme, až cukr zkaramelizuje. Podáváme politou máslem a medem a posypanou skořicí.

Pošli recept! 3/2015 (4.2.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sýrovo-bramborové suflé

Sýrovo-bramborové suflé

Zapečené suflé je snadné, přitom působí slavnostně. Sabina Holáková, Pardubice
Za pár korun /27.06.13
Jarní hrášková polévka s vaječnou zavářkou

Jarní hrášková polévka s vaječnou zavářkou

Bez polévky si naše rodina nedokáže představit sváteční oběd. Nemusí být vůbec ...
Za pár korun /27.05.10
Plněné brambory s uzeným

Plněné brambory s uzeným

Skvělý nedělní oběd, ale i pohoštění pro přátele k vínu nebo pivu.

Václav ...

Za pár korun /24.06.14
Plněné papriky

Plněné papriky

Chutná a rychlá večeře, která zasytí.

Petra Holická, České Budějovice

Za pár korun /04.07.12
Cuketová polévka

Cuketová polévka

Vynikající polévka pro celou rodinu
Iveta Říčařová, Bílovice - Lutotín
Za pár korun /15.07.11
Sýrové roládky

Sýrové roládky

Výborná chuťovka k vínečku.

Michaela Čejčíková, Rychvald

Za pár korun /12.03.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu