Jídlo, které zajímavě vypadá a dobře chutná.
Hana Bílá, České Budějovice
Ingredience
- 600 g brambory
- 150 g máslo
- 250 ml mléko
- 4 vejce
- 2 rajčata
- sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Syrové brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme a brambory vymícháme s mlékem a polovinou másla na jemnou kaši.
-
Vejce uvaříme na hniličku, zchladíme a oloupeme. Ohnivzdornou misku vymažeme částí másla z druhé poloviny a naplníme kaší sáčkem s ozdobnou špičkou tak, aby vznikla čtyři hnízda. Do nich posadíme uvařená oloupaná vejce a pokapeme zbylým rozpuštěným máslem. Krátce zapečeme v horké troubě.
-
Rajčata překrojíme na půlky, vydlabeme středy a posadíme jako klobouček na vejce. Se zeleninovým salátem promíchaným s nakrájeným kuřecím masem nám tento pokrm chutná nejvíce.