Reklama
Vejce Benedict
Fotogalerie:

Vejce Benedict

Libor Ondřich
Libor Ondřich
Olovnice
Tuto specialitu připravujeme během praxe ve čtyřhvězdičkovém hotelu.

Ingredience

  • 250 g máslo
  • 4 vejce
  • 1 plátek šunkového salámu nebo plátek uzeného lososa
  • 1 lžíce ocet
  • 1 plátek toastový chléb
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • na ozdobu bylinky

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Na holandskou omáčku rozklepneme v malém kastrolku tři vejce a zakápneme je lžící vody a octa. Ocet přidáváme dle chuti. Pak vejce lehce ochutíme solí. Mezitím dáme do hrnce vařit vodu, kterou použijeme jako vodní lázeň pro přípravu omáčky. V dalším hrnci rozpustíme celé máslo. Kastrolek s vejci dáme do horké vodní lázně a vejce šleháme metlou. Jakmile zhoustnou, odstavíme je a pomalu přiléváme za stálého šlehání rozpuštěné máslo.
  2. Z toastového chleba vykrojíme pomocí vykrajovátka vetší kolečko a na něj upravíme plátek šunky nebo lososa.
  3. Do hrnce, který sloužil jako vodní lázeň, nalijeme trochu octu, přivedeme k varu a do vody rozklepneme vejce, které necháme chvíli vařit. Když je bílek hotov a žloutek je ještě částečně tekutý, vejce vyjmeme a přidáme na připravený toastový chléb. Nakonec toast přelijeme holandskou omáčkou a ozdobíme bylinkami.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zelí s jablky a citronem

Zelí s jablky a citronem

Lahodná vůně a skvělá chuť, zkus to! Monika Zvěřinová, Zlín
Za pár korun /19.02.16
Čertovská jatýrka

Čertovská jatýrka

Tento recept je dobrý, nenáročný na přípravu a všichni kdo mají rádi játru si ...

Za pár korun /12.03.13
Hrachové smaženky

Hrachové smaženky

Nemám nic proti tomu vzít si na sebe zástěru a pustit se do vaření. Nejlepším důvodem ...
Za pár korun /13.08.08
Polévka s knedlíčky z nivy

Polévka s knedlíčky z nivy

Receptů na polévky mám spousty.

Stanislava Hrbáčková, Přeštice

Za pár korun /18.11.16
Cornflakes koláč

Cornflakes koláč

Lehčí varianta klasických slaných koláčů.

Verobika Marková, Český Těšín

Za pár korun /27.08.12
Česneková pomazánka

Česneková pomazánka

Pikantní dobrota na topinky, chuťovky i chlebíčky.
Za pár korun /27.03.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu