Reklama
Vejce Benedict
Fotogalerie:

Vejce Benedict

Libor Ondřich
Libor Ondřich
Olovnice
Tuto specialitu připravujeme během praxe ve čtyřhvězdičkovém hotelu.

Ingredience

  • 250 g máslo
  • 4 vejce
  • 1 plátek šunkového salámu nebo plátek uzeného lososa
  • 1 lžíce ocet
  • 1 plátek toastový chléb
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • na ozdobu bylinky

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Na holandskou omáčku rozklepneme v malém kastrolku tři vejce a zakápneme je lžící vody a octa. Ocet přidáváme dle chuti. Pak vejce lehce ochutíme solí. Mezitím dáme do hrnce vařit vodu, kterou použijeme jako vodní lázeň pro přípravu omáčky. V dalším hrnci rozpustíme celé máslo. Kastrolek s vejci dáme do horké vodní lázně a vejce šleháme metlou. Jakmile zhoustnou, odstavíme je a pomalu přiléváme za stálého šlehání rozpuštěné máslo.
  2. Z toastového chleba vykrojíme pomocí vykrajovátka vetší kolečko a na něj upravíme plátek šunky nebo lososa.
  3. Do hrnce, který sloužil jako vodní lázeň, nalijeme trochu octu, přivedeme k varu a do vody rozklepneme vejce, které necháme chvíli vařit. Když je bílek hotov a žloutek je ještě částečně tekutý, vejce vyjmeme a přidáme na připravený toastový chléb. Nakonec toast přelijeme holandskou omáčkou a ozdobíme bylinkami.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Křehká roláda

Křehká roláda

S dia džemem je vhodná i pro diabetiky. Martina Sklenářová, Vysoké Mýto ...
Za pár korun /20.06.16
Pomazánka z cukety

Pomazánka z cukety

Ochutnej netradiční dobrotu z cukety.
Jiřina Valachová, Borovany
Za pár korun /13.12.09
Rychlé pletýnky

Rychlé pletýnky

Výhodou je, že se nemusí nechat kynout.

Jana Tomášková, Praha

Za pár korun /25.10.13
Houbová pasta

Houbová pasta

Skvělá na toasty, pod maso, se zeleninou...

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem


Za pár korun /24.01.16
Kuřecí prsa na omáčce z borůvek a meruněk

Kuřecí prsa na omáčce z borůvek a meruněk

Netradiční záležitost, která mě překvapila.

Oldřiška Nová, Praha

Za pár korun /17.07.16
Tvarůžky v bramboráku

Tvarůžky v bramboráku

Sýr se do bramboráků krásně zapeče.

Zbyněk Moravec, Dobříš

Za pár korun /30.08.15
 

Nejnovější

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Jako oběd nebo večeře nasladko je nedostižný. Alžběta Hrdinková, Chrudim
Škola vaření /29.04.17
Lasagne se zeleninou a sýrem

Lasagne se zeleninou a sýrem

Lasagne mám vždy po ruce ve spíži. Toto je jedna z mých nejoblíbenějších ...

Všehochuť /29.04.17
Rajčata plněná těstovinovou rýží

Rajčata plněná těstovinovou rýží

Možná se zdají složitá na přípravu, ale opak je pravdou. Náplň je za chvíli a ...

Škola vaření /28.04.17
Lasagne s tuňákem a rajčaty

Lasagne s tuňákem a rajčaty

Ryby připravuji často a ráda na mnoho způsobů.

Petra Čertová, Ústí nad Labem

Všehochuť /28.04.17
Fusilli s vepřovými nudličkami

Fusilli s vepřovými nudličkami

Oblíbená vřetýnka připravuji nejraději s touto omáčkou.

Miroslava Krátká, ...

Za pár korun /27.04.17
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Lahůdka, kterou milují děti i dospělí.

Renata Hormanová, České Budějovice

Škola vaření /27.04.17
Tortellini s kuřecím a zeleninou

Tortellini s kuřecím a zeleninou

Výborný oběd plný samých dobrot a vonící kořením.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

...
Škola vaření /27.04.17
Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Tuto dobrotu lze ještě osvěžit oblohou z libovolné zeleniny. Kdo má raději ...

Vaříme express /27.04.17
Tagliatelle po italsko-švédsku

Tagliatelle po italsko-švédsku

Nejlepší jsou těstoviny ze semolinové mouky.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /27.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama