Reklama
Vejce Benedict
Fotogalerie:

Vejce Benedict

Libor Ondřich
Libor Ondřich
Olovnice
Tuto specialitu připravujeme během praxe ve čtyřhvězdičkovém hotelu.

Ingredience

  • 250 g máslo
  • 4 vejce
  • 1 plátek šunkového salámu nebo plátek uzeného lososa
  • 1 lžíce ocet
  • 1 plátek toastový chléb
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • na ozdobu bylinky

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Na holandskou omáčku rozklepneme v malém kastrolku tři vejce a zakápneme je lžící vody a octa. Ocet přidáváme dle chuti. Pak vejce lehce ochutíme solí. Mezitím dáme do hrnce vařit vodu, kterou použijeme jako vodní lázeň pro přípravu omáčky. V dalším hrnci rozpustíme celé máslo. Kastrolek s vejci dáme do horké vodní lázně a vejce šleháme metlou. Jakmile zhoustnou, odstavíme je a pomalu přiléváme za stálého šlehání rozpuštěné máslo.
  2. Z toastového chleba vykrojíme pomocí vykrajovátka vetší kolečko a na něj upravíme plátek šunky nebo lososa.
  3. Do hrnce, který sloužil jako vodní lázeň, nalijeme trochu octu, přivedeme k varu a do vody rozklepneme vejce, které necháme chvíli vařit. Když je bílek hotov a žloutek je ještě částečně tekutý, vejce vyjmeme a přidáme na připravený toastový chléb. Nakonec toast přelijeme holandskou omáčkou a ozdobíme bylinkami.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kedlubnové zelí se špekem a špeclemi

Kedlubnové zelí se špekem a špeclemi

Místo špeclí tak můžeš připravit i špagety. Alena Votrubová, České Budějovice
Za pár korun /13.03.16
Rýžové nudle  s houbami

Rýžové nudle s houbami

Ráda vařím jednoduchá a zdravá jídla.
Lenka Špačková, Praha
Za pár korun /08.01.09
Krémová mrkvičková polévka

Krémová mrkvičková polévka

Levná polévka plná vitaminů.

Tereza Honzková, Bílovec

Za pár korun /14.06.17
Vajíčková pomazánka dvakrát jinak

Vajíčková pomazánka dvakrát jinak

Připraveno podle receptu

Blanky Růžičkové z Chomutova

Za pár korun /23.03.18
Grenadýr

Grenadýr

Jistě se ti už stalo, že při vaření zbyly vařené brambory a těstoviny. Když je ...
Za pár korun /05.12.08
Sýrové kroketky

Sýrové kroketky

K obědu, k večeři nebo jen tak na zobání.

Jaroslava Boháčková, Kamenný...

Za pár korun /28.05.14
 

Nejnovější

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice
Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Irena Ivanová, Ostrava-Poruba

Za pár korun /22.08.18
Ovocné špízy

Ovocné špízy

Pro milovníky exotiky

Podle receptu Evy Kunhoštkové z Berouna

Všehochuť /22.08.18
Špecle

Špecle

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Všehochuť /22.08.18
Vynikající pizza z grilu

Vynikající pizza z grilu

Vítek Kolář, Milevsko

Všehochuť /22.08.18
S jablky a šunkou

S jablky a šunkou

Nina Kuhková, Poděbrady

Všehochuť /22.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama