Reklama
Reklama
Vejce Benedict
Fotogalerie:

Vejce Benedict

Libor Ondřich
Libor Ondřich
Olovnice
Tuto specialitu připravujeme během praxe ve čtyřhvězdičkovém hotelu.

Ingredience

  • 250 g máslo
  • 4 vejce
  • 1 plátek šunkového salámu nebo plátek uzeného lososa
  • 1 lžíce ocet
  • 1 plátek toastový chléb
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • na ozdobu bylinky

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Na holandskou omáčku rozklepneme v malém kastrolku tři vejce a zakápneme je lžící vody a octa. Ocet přidáváme dle chuti. Pak vejce lehce ochutíme solí. Mezitím dáme do hrnce vařit vodu, kterou použijeme jako vodní lázeň pro přípravu omáčky. V dalším hrnci rozpustíme celé máslo. Kastrolek s vejci dáme do horké vodní lázně a vejce šleháme metlou. Jakmile zhoustnou, odstavíme je a pomalu přiléváme za stálého šlehání rozpuštěné máslo.
  2. Z toastového chleba vykrojíme pomocí vykrajovátka vetší kolečko a na něj upravíme plátek šunky nebo lososa.
  3. Do hrnce, který sloužil jako vodní lázeň, nalijeme trochu octu, přivedeme k varu a do vody rozklepneme vejce, které necháme chvíli vařit. Když je bílek hotov a žloutek je ještě částečně tekutý, vejce vyjmeme a přidáme na připravený toastový chléb. Nakonec toast přelijeme holandskou omáčkou a ozdobíme bylinkami.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Česneková pomazánka

Česneková pomazánka

Pikantní dobrota na topinky, chuťovky i chlebíčky.
Za pár korun /27.03.12
Sýrový nákyp

Sýrový nákyp

Výborná a levná pochoutka.
Hana Bílá, České Budějovice
Za pár korun /28.02.10
Mrkvovo-meruňkový džem

Mrkvovo-meruňkový džem

Možná se ti jako mně urodí na zahrádce hodně meruněk. Něco sníš, něco použiješ na ...
Za pár korun /12.12.08
Výborná kukuřice

Výborná kukuřice

Vhodná k masu nebo jen tak na osvěžení.

Anna Veselá, Žďár nad Sázavou

Za pár korun /22.06.12
Sýrové karbanátky

Sýrové karbanátky

Smažíme zprudka, aby se neroztekly.

Patricie Wagnerová, Prachatice

Za pár korun /03.12.14
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /23.03.19
Těstoviny s hráškovým pestem

Těstoviny s hráškovým pestem

Večeře, která tě nezklame

Podle receptuTomáše Skály z Nymburka

Vaříme express /23.03.19
Makový mazanec

Makový mazanec

Lucie Bláhová, Slavičín

Zdravě a chutně /23.03.19
Sladké velikonoční vejce

Sladké velikonoční vejce

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /23.03.19
Kedlubnový nákyp s karbanátky

Kedlubnový nákyp s karbanátky

Růžena Fialová, Hodonín

Všehochuť /23.03.19
Letní závitky

Letní závitky

Podle receptu

Tomáše Jankoviče z Karviné

Všehochuť /23.03.19
Zajíček s kokosem

Zajíček s kokosem

Iva Koločová, Znojmo

Sladký život /23.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama