Reklama
Vánoční polévka s vaječnou sedlinou
Fotogalerie:

Vánoční polévka s vaječnou sedlinou

Kateřina Holečková

Lovosice
Rybí polévku nemám moc ráda, o svátcích si pochutnám na drůbeží.
Kateřina Holečková, Lovosice

Ingredience

  • 2 lžičky petrželka
  • 2 mrkev
  • 1/2 celer
  • 1 pórek
  • 2 vejce
  • sůl
  • 200 ml mléko
  • 1/2 květák
  • muškátový oříšek
  • 250 g kuřecí droby
  • nudle polévkové
  • 1 petržel nať

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Omyté kuřecí maso vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme očištěnou zeleninu kromě květáku a vaříme asi 1,5 hodiny.
  2. krok2 Mezitím si připravíme sedlinu: vejce rozšleháme v mléce, ochutíme solí a muškátovým oříškem a přidáme petrželku. Sedlinu vlijeme do vymazaného kastrůlku a vaříme přikrytou ve vodní lázni do ztuhnutí. Poté ji necháme vychladnout a krájíme na kousky.
  3. krok3 Polévku přecedíme, přidáme nudle a zeleninu. Vlijeme na talíř, doprostřed dáme sedlinu, obložíme ji mrkví a ozdobíme zelenou natí.

Pošli recept! 12/2008 (12.11.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborák s moravským zelím

Bramborák s moravským zelím

Klasika, která nikdy nezevšední. Vlasta Rýdlová, Jablonec
Za pár korun /27.04.16
Cibule plněná čočkou

Cibule plněná čočkou

Zbyla-li Vám čočka, v cibuli se dočká.

Hana Bílá, České Budějovice

Za pár korun /13.05.12
Čočkové řízky

Čočkové řízky

Specialita, která chutná velkým i malým.
Věra Ouzká, Jičín
Za pár korun /14.11.08
Hrnkové knedlíky se zakysanou smetanou

Hrnkové knedlíky se zakysanou smetanou

Vytvoří se tak pravidelná kolečka.

Anna Šušláková, Most

Za pár korun /11.05.15
Pomerančový džus

Pomerančový džus

Je velmi osvěžující a všem chutná.
Daniela Bečková, Beroun
Za pár korun /12.12.08
Vydatná bramboračka

Vydatná bramboračka

Polévka, která mi přijde k chuti hlavně v zimě.
Jana Linhartová, Neratovice
Za pár korun /08.01.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu