Ingredience
- 2 lžičky petrželka
- 2 mrkev
- 1/2 celer
- 1 pórek
- 2 vejce
- sůl
- 200 ml mléko
- 1/2 květák
- muškátový oříšek
- 250 g kuřecí droby
- nudle polévkové
- 1 petržel nať
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Omyté kuřecí maso vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme očištěnou zeleninu kromě květáku a vaříme asi 1,5 hodiny.
-
Mezitím si připravíme sedlinu: vejce rozšleháme v mléce, ochutíme solí a muškátovým oříškem a přidáme petrželku. Sedlinu vlijeme do vymazaného kastrůlku a vaříme přikrytou ve vodní lázni do ztuhnutí. Poté ji necháme vychladnout a krájíme na kousky.
-
Polévku přecedíme, přidáme nudle a zeleninu. Vlijeme na talíř, doprostřed dáme sedlinu, obložíme ji mrkví a ozdobíme zelenou natí.