Reklama
Vaječné muchomůrky
Fotogalerie:

Vaječné muchomůrky

Václav Vomáčka

Městec Králové
Jsou velmi snadné, rychlé a pěkně ozdobí každý sváteční stůl. Chutnají i dětem.
Václav Vomáčka, Městec Králové

Ingredience

  • 6 ks vejce
  • 50 g máslo
  • dle potřeby pasta sardelová
  • 1 ks cibule
  • 3 ks rajčata
  • 1 ks salát hlávkový

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a odřízneme špičky. Opatrně vydlabeme žloutky, rozetřeme je s máslem a sardelovou pastou. Dle chuti přidáme drobně pokrájenou cibulku a směsí naplníme vejce. 
  2. Na špičku posadíme půlky vydlabaných rajčat, jejich povrch jemně potřeme tukem a ozdobíme pokrájeným bílkem ze zbylých špiček. Tyto muchomůrky upravíme na tác posypaný nakrájeným salátem, takže vypadají jako posazené v mechu.

Pošli recept! - Speciál - Vítáme nový rok (22.11.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bílková fritátová omeleta

Bílková fritátová omeleta

Názory na to, kolik vajec týdně jíst, se různí. Mám vysoký tlak a raději si dělám ...
Za pár korun /06.07.12
Nepečený dort

Nepečený dort

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Za pár korun /09.10.18
Škvarkové housky

Škvarkové housky

Domácí pekárna ušetří spoustu práce.

Magda Tomášková, Litvínov

Za pár korun /02.11.15
Langoše

Langoše

Jsou krásně křupavé a pořídíš je levně.
Marie Dlesková, Klamoš
Za pár korun /28.02.10
Mrkvové šátečky

Mrkvové šátečky

Je to starý recept zděděný po babičce.
Jaroslava Kordová, Míšov
Za pár korun /06.03.09
Katův šleh trochu jinak

Katův šleh trochu jinak

Alena Peštová, České Budějovice

Za pár korun /21.06.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu