Reklama
Vaječné muchomůrky
Fotogalerie:

Vaječné muchomůrky

Václav Vomáčka

Městec Králové
Jsou velmi snadné, rychlé a pěkně ozdobí každý sváteční stůl. Chutnají i dětem.
Václav Vomáčka, Městec Králové

Ingredience

  • 6 ks vejce
  • 50 g máslo
  • dle potřeby pasta sardelová
  • 1 ks cibule
  • 3 ks rajčata
  • 1 ks salát hlávkový

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a odřízneme špičky. Opatrně vydlabeme žloutky, rozetřeme je s máslem a sardelovou pastou. Dle chuti přidáme drobně pokrájenou cibulku a směsí naplníme vejce. 
  2. Na špičku posadíme půlky vydlabaných rajčat, jejich povrch jemně potřeme tukem a ozdobíme pokrájeným bílkem ze zbylých špiček. Tyto muchomůrky upravíme na tác posypaný nakrájeným salátem, takže vypadají jako posazené v mechu.

Pošli recept! - Speciál - Vítáme nový rok (22.11.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ciabatta se skrytým vejcem

Ciabatta se skrytým vejcem

Alespoň v sobotu nebo v neděli máme doma rádi vydatnou snídani tzv. na vidličku. ...
Za pár korun /26.07.13
Placky s povidly

Placky s povidly

Místo povidel klidně použij marmeládu.

Soňa Uhrová, Slavkov

Za pár korun /17.06.17
Majonéza s pečeným česnekem

Majonéza s pečeným česnekem

Je moc dobrá ke všem grilovaným masům nebo i k opečené zelenině.

Ivan ...

Za pár korun /19.06.16
Pizza

Pizza

Na trhu je mnoho instantních směsí na pizzu, já mám nejraději pravou domácí.
Pavla ...
Za pár korun /09.11.08
Houbový bramborák

Houbový bramborák

Nezapomeň je dobře zapít pivem.

Lenka Hajtmarová, Hlinsko

Za pár korun /01.02.16
Pečené brambory s nivou, kořením a zeleninou

Pečené brambory s nivou, kořením a zeleninou

Zachutnaly nám ve vegetariánském baru.
Lucie Hájková, Olomouc
Za pár korun /17.06.12
 

Nejnovější

Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou
Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
Řezy krémeš

Řezy krémeš

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /01.11.19
Švédský koláč

Švédský koláč

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Sladký život /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama