Reklama
Králičí maso v omáčce s hráškem
Fotogalerie:

Králičí maso v omáčce s hráškem

Martina Antalová
Martina Antalová
Odolena Voda

Z králíka dělám často řízky, chutná nám ale i v omáčce. 

Martina Antalová, Odolena Voda 

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 300g králičí maso z hřbetu
  • 2 lžíce olej
  • 1 cibule
  • 1 lžíce paprika
  • trocha sůl a pepř
  • 150g sterilovaný hrášek
  • 3 stroužky česnek
  • 1 lžíce vegeta
  • trocha mouka

Doba přípravy

Počet porcí

3-4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na špalky, vložíme do kastrolu s olejem, pokrájenou cibulí a paprikou. 

  2. Orestujeme, osolíme a opepříme, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Přidáme hrášek i s nálevem. Dochutíme česnekem a vegetou. Můžeme ještě zahustit moukou a pak krátce povařit. 

  3. TIP: Kromě hřbetu můžeš použít i maso ze zadních králičích stehen, které je také hodně libové a díky omáčce není suché. Kvůli barvě zkus přidat pár koleček mrkve.

Pošli recept! - Speciál - Maso (12.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborové krokety v kukuřičné moučce

Bramborové krokety v kukuřičné moučce

Skvělá příloha, ale také chuťovka k vínu i kávě. Martina Sklenářová, Vysoké ...
Za pár korun /16.12.10
Pórkové karbanátky

Pórkové karbanátky

Jsou dobré i studené, jen tak na zakousnutí.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Za pár korun /30.03.14
Meruňkový nákyp

Meruňkový nákyp

Dětem chutná jako svačinka i večeře.
Zuzana Burianová, Praha
Za pár korun /19.11.10
Mrkvové lívance

Mrkvové lívance

Děti milují vydatné večeře a v poslední době si oblíbily ty se spoustou ...
Za pár korun /06.03.09
Bramboračka od maminky

Bramboračka od maminky

Nejlepší bramboračka ze všech bramborových polévek.
Miroslava Miksová, Poděbrady
Za pár korun /29.03.10
Cuketové placky

Cuketové placky

Moc dobré a chutné.
Za pár korun /08.05.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu