Králičí maso v omáčce s hráškem
Fotogalerie:

Králičí maso v omáčce s hráškem

Martina Antalová
Martina Antalová
Odolena Voda

Z králíka dělám často řízky, chutná nám ale i v omáčce. 

Martina Antalová, Odolena Voda 

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 300g králičí maso z hřbetu
  • 2 lžíce olej
  • 1 cibule
  • 1 lžíce paprika
  • trocha sůl a pepř
  • 150g sterilovaný hrášek
  • 3 stroužky česnek
  • 1 lžíce vegeta
  • trocha mouka

Doba přípravy

Počet porcí

3-4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na špalky, vložíme do kastrolu s olejem, pokrájenou cibulí a paprikou. 

  2. Orestujeme, osolíme a opepříme, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Přidáme hrášek i s nálevem. Dochutíme česnekem a vegetou. Můžeme ještě zahustit moukou a pak krátce povařit. 

  3. TIP: Kromě hřbetu můžeš použít i maso ze zadních králičích stehen, které je také hodně libové a díky omáčce není suché. Kvůli barvě zkus přidat pár koleček mrkve.

Pošli recept! - Speciál - Maso (12.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vaječná pizza

Vaječná pizza

Večeře ze surovin, které jsou vždy po ruce. Eva Hrušková, Nový Jičín
Za pár korun /19.10.17
Celerové karbanátky

Celerové karbanátky

K obědu nemusí být vždycky maso.
Vendula Dandová, Žihobce
Za pár korun /09.11.10
Hermelín ve slanině

Hermelín ve slanině

Slanina se krásně opeče a dodá sýru nezaměnitelnou chuť.

Erika Kolínská, Jihlava

Za pár korun /28.07.15
Krabí pomazánka

Krabí pomazánka

Pomázanky jsou snadným řešením pro rychlou večeři, když večer přiběhnu ...
Za pár korun /18.08.08
Zavařené houby v láku

Zavařené houby v láku

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Za pár korun /01.07.18
Čočkovo-pórková polévka

Čočkovo-pórková polévka

Laciné a ještě zdravé, navíc zase něco jiného.
Jana Drašnerová, 
Světlá nad ...
Za pár korun /19.01.11
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama