Z králíka dělám často řízky, chutná nám ale i v omáčce.
Martina Antalová, Odolena Voda
Ingredience
- Hlavní suroviny
- 300g králičí maso z hřbetu
- 2 lžíce olej
- 1 cibule
- 1 lžíce paprika
- trocha sůl a pepř
- 150g sterilovaný hrášek
- 3 stroužky česnek
- 1 lžíce vegeta
- trocha mouka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na špalky, vložíme do kastrolu s olejem, pokrájenou cibulí a paprikou.
-
Orestujeme, osolíme a opepříme, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Přidáme hrášek i s nálevem. Dochutíme česnekem a vegetou. Můžeme ještě zahustit moukou a pak krátce povařit.
-
TIP: Kromě hřbetu můžeš použít i maso ze zadních králičích stehen, které je také hodně libové a díky omáčce není suché. Kvůli barvě zkus přidat pár koleček mrkve.