Reklama
Reklama
Králičí maso v omáčce s hráškem
Fotogalerie:

Králičí maso v omáčce s hráškem

Martina Antalová
Martina Antalová
Odolena Voda

Z králíka dělám často řízky, chutná nám ale i v omáčce. 

Martina Antalová, Odolena Voda 

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 300g králičí maso z hřbetu
  • 2 lžíce olej
  • 1 cibule
  • 1 lžíce paprika
  • trocha sůl a pepř
  • 150g sterilovaný hrášek
  • 3 stroužky česnek
  • 1 lžíce vegeta
  • trocha mouka

Doba přípravy

Počet porcí

3-4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na špalky, vložíme do kastrolu s olejem, pokrájenou cibulí a paprikou. 

  2. Orestujeme, osolíme a opepříme, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Přidáme hrášek i s nálevem. Dochutíme česnekem a vegetou. Můžeme ještě zahustit moukou a pak krátce povařit. 

  3. TIP: Kromě hřbetu můžeš použít i maso ze zadních králičích stehen, které je také hodně libové a díky omáčce není suché. Kvůli barvě zkus přidat pár koleček mrkve.

Pošli recept! - Speciál - Maso (12.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hanácké smradlavky

Hanácké smradlavky

Po vaření nezapomeň důkladně vyvětrat! Veronika Marková, Český Těšín
Za pár korun /30.05.16
Datle a křížaly

Datle a křížaly

Jednoduché pohoštění. 

Lenka Kodýtková, Plzeň 

Za pár korun /22.02.12
Sleďový  salát

Sleďový salát

Hodí se třeba jako lehká večeře.

Natalija Šuněvičová, Chomutov

Za pár korun /23.03.15
Kmínové tyčinky

Kmínové tyčinky

Očekáváš návštěvu? Vyzkoušej tenhle recept. Je jednoduchý a výsledek tě překvapí. ...

Za pár korun /20.09.16
Toasty zapečené s rajčatovou směsí

Toasty zapečené s rajčatovou směsí

Když se rajčata urodí, víme, co s nimi.

Barbora Koudelková, Most

Za pár korun /10.08.16
Cuketové placičky s chilli

Cuketové placičky s chilli

Jana Kovářová, Ústí nad Labem

Za pár korun /19.11.18
 

Nejnovější

Snídaně pro malé i velké

Snídaně pro malé i velké

Ivana Černá, Praha
Škola vaření /22.02.19
Bochánky s uzeným

Bochánky s uzeným

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /22.02.19
Bramborová omeleta

Bramborová omeleta

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /22.02.19
Salát z červené pšenice

Salát z červené pšenice

Barbora Kalousková, Zlín

Zdravě a chutně /22.02.19
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Tereza Hošková, Klášterec nad Ohří

Zdravě a chutně /22.02.19
Toast se slaninou a vejcem

Toast se slaninou a vejcem

Věra Kurfiřtová, Ostrava

Všehochuť /22.02.19
Rolovaná kachna s knedlíky

Rolovaná kachna s knedlíky

Podle receptu

Vilmy Rašínové z Chomutova

Všehochuť /22.02.19
Vločková kaše s uzeným tofu

Vločková kaše s uzeným tofu

Plná bílkovin

Podle receptu Michaely Volné z Pardubic

Zdravě a chutně /21.02.19
Krůtí paella s krevetami

Krůtí paella s krevetami

Na talíři je hezky barevná

Podle receptu Stáni Zůzové ze Soběslavi

Všehochuť /21.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama